Ruisrock oli kesän ensimmäinen tapahtumansa peruuttanut suomalainen suurfestari – näin promoottori kommentoi: "Jos ei ole tapahtumaa, ei ole tuloja"

Ruisrockin promoottorin Mikko Niemelän mukaan Ruisrockin perumisestä kesältä 2020 tulee aiheutumaan suuret rahalliset tappiot.

Turun Ruissalossa järjestettävä Ruisrock ilmoitti tiistaina 21. huhtikuuta peruuttavansa musiikkifestivaalin kesältä 2020. Ruisrock oli tarkoitus järjestää perinteiseen malliin 3.-5. heinäkuuta. Ruisrock on yksi Suomen suurimmista festivaaleista ja myös ensimmäinen suuri festivaali, joka peruutti tulevan kesän tapahtumansa koronaepidemiatilanteen takana. Ruisrockin perumispäätöksen taustalla on tapahtuman tiedotteen mukaan myös Turun kaupungin päätös perua massatapahtumat heinäkuun loppuun asti. 

MTV Uutiset Live tavoitti Ruisrockin promoottorin Mikko Niemelän, joka kertoi tapahtuman järjestäjien päätyneen ratkaisuun tässä vaiheessa, jotta sen vaikutuksiin ehdittäisiin reagoimaan mahdollisimman hyvin. Ruisrock on kokoluokaltaan niin suuri festivaali, että erilaiset kustannukset olisivat kasvaneet mahdollisesti erittäin suuriksi, mikäli päätöstä olisi pitkitetty. 

– Katsoimme, että on parempi toimia ennemmin kuin myöhemmin.

Niemelän mukaan kaikki tulevalle kesälle suunniteltu festaritoiminta on Ruisrockin osalta ajettava alas mahdollisimman nopeasti. Lisäksi järjestäjät kääntävät Niemelän mukaan katseensa mahdollisimman pian myös kohti vuotta 2021. 

– Tehdään siitä sitten entistä hienompi festari ja otetaan tästä vuodesta se hyvä talteen, mitä hienoja juttuja ollaan suunniteltu ja (yritetään) mahdollisimman monet jutut saada sieltä sitten ihmisten nautittavaksi vuoden päästä. 

Niemelän mukaan jo ostetut liput käyvät sellaisinaan vuonna 2021 järjestettävään Ruisrockiin tai sitten asiakas saa lipuista halutessaan rahansa takaisin. Peruutuksesta aiheutuvien rahallisten tappioiden suuruus selviää Niemelän mukaan kokonaisuudessaan vasta loppuvuodesta. Tappiot tulevat kuitenkin olemaan valtavat.

– Meidän budjetoitu liikevaihto on 10-11 miljoona euroa ja se jää nyt tottakai kokonaan toteutumatta. Siinä mielessä aika isoista menetyksistä puhutaan ja toivotaan toki, että tapahtuma-ala saisi jonkinlaista apua valtiovallalta. Jos ei ole tapahtumaa, ei ole tuloja ja sitten kassavirta tyrehtyy, eli apuja tässä tarvitaan. Mutta tottakai kaikki toimenpiteet ollaan tässä tehty ja sen takia, että tappiot olisivat mahdollisimman pieniä. 

Hallituksen odotetaan tekevän tällä viikolla linjauksensa tulevan kesän tapahtumien järjestämisen suhteen. Tällä hetkellä Suomessa yli 10 ihmisen kokoontumiset on kielletty hallituksen linjausten mukaisesti 13. toukokuuta asti. 

Lue myös:

    Uusimmat