Ruotsalaiskonkari floppasi olympialaisissa – kovaa tekstiä perään: "Helvetin kamalaa"

Ruotsin joukkueella ei mene kovinkaan vahvasti olympialaisten kouluratsastuksen joukkuekisassa. Lauantaina joukkueen kisapäivän avannut Juliette Ramel sadatteli kovasanaisesti omaa suoritustaan.

Aftonbladetin mukaan Ruotsi ei ole saavuttanut ratsastusmitalia 40 vuoteen. Tilanne ei ole muuttumassa Pariisissa. Lehti kuvailee maan lauantaista avaussuoritusta painajaiseksi.

Ruotsin Juliette Ramel avasi lauantaina Buriel-hevosensa kanssa joukkuekilpailun maansa edustajana. Homma meni pahasti penkin alle.

Hevonen sakkasi ja astui omille jaloilleen hyvän alun jälkeen.

– Helvetin kamalaa, että se tapahtui juuri nyt, Ramel manasi. 

– Se jäi kiinni kavioihinsa ja pelästyi. Se huolestui ja sitten minä huolestuin. Toivoin totta kai, ettei se satuttaisi itseään. Se on kuitenkin täysin kunnossa, ratsastaja kommentoi Aftonbladetille

Epäonnistumisen jälkeen kaksikko suoritti vuoronsa loppuun, mutta se ei riittänyt kovinkaan korkeisiin pisteisiin. Ramelin jälkeen vuorossa ovat vielä Therese Nilshagen ja Patrik Kittel, mutta kärkisijoille ei pitäisi enää olla asiaa.

– Tämä on vaikeaa. Hevonen on tuntunut niin hyvältä koko päivän. Harmittaa "Tessan" ja Patrikin puolesta, mutta ei tälle mitään voi. 

Ramel ja Buriel-hevonen ovat kisanneet yhdessä kolmissa olympialaisissa. Kuluvat kisat ovat duon viimeiset yhdessä.

– Olen kiitollinen, että hän on ollut kanssani kolmissa olympialaisissa. Sen sijaan, että ajattelisin sen olevan surullista, ajattelen, että mikä kunnia se on minulle ollut, Ramel sanoi. 

Kouluratsastuksen joukkuekisa on parhaillaan kesken. Käynnissä on toinen kierros. Ruotsi on sijalla 10, eli viimeisenä. Suomi oli avauskierroksen jälkeen sijalla seitsemän.

Lue myös:

    Uusimmat