Maailman ykkösen olympialaiset päättyivät vavahduttavaan hetkeen – asiantuntija ällikällä lyöty: "En ole koskaan nähnyt mitään tällaista"

Maailmanrankingin ykkösen Henrik von Eckermannin taival Pariisin olympialaisten esteratsastusfinaalissa päättyi häkellyttävästi. Olympiavoittoakin urallaan juhlinut ratsastaja lensi yhtäkkisesti hevosen selästä. 

Ruotsalaishuippu von Eckermann oli aloittanut Pariisin olympiafinaalin tiistaina hevosensa King Edwardin kanssa vahvasti, mutta kisan puolivälissä rupeama oli erikoisesti ohi. Esteen ylityksen jälkeen ratsastajan ja hevosen yhteistyö epäonnistui ja von Eckermann lennähti maahan radan reunamilla.

Maxin asiantuntija Henrik Johnsson oli ällikällä lyöty.

– Mitä tapahtuu? Käsittämätön on saanut kontekstin, koska en ole koskaan nähnyt mitään tällaista, Johnsson päivitteli Expressenin mukaan.

Asiantuntija Petronella Andersson sanoi King Edwardin menettäneen tasapainonsa. Hän totesi, että hevosen ja ratsastajan välillä vallitsi sekaannus.

– King Edward pysähtyy, kun hänen edessään on jotain, ja Henrik putoaa, Andersson kuvaili.

Kyyneleet silmiin

Von Eckermann oli Expressenin mukaan kyyneleet silmissään.

– Olen häpeissäni. Nyt haluan vain kotiin poikani ja perheeni luo, von Eckermann sanoi.

– Häpeällisen huonoa, ei ole tekosyitä.

Ilman tulosta jäänyt von Eckermann kiteytti, että tuloksellisesti pahin mahdollinen tapahtui. Hän kertoi miettineensä, mihin hevonen on menossa, pelästyikö se ja painelisi karkuun. "Pieni ilo" hänelle oli, että hevonen oli kuitenkin jäänyt aloilleen rauhallisena.

Von Eckermann sanoi, että kyseessä oli viimeinen iso kilpailu King Edwardin kanssa. Hän suri tunteet pinnassa, miten yhteinen arvorupeama päättyi.

– Häpeän sitä, että minulla on tällainen hevonen enkä onnistu.

Olympiakullan voitti Saksan Christian Kukuk.

Von Eckermann on paitsi maailmanrankingin ykkönen myös olympiavoittaja kolmen vuoden takaa Tokion joukkuekilpailusta. Ruotsalainen on voittanut yhden henkilökohtaisen maailmanmestaruuden ja yhden joukkuemaailmanmestaruuden.

Lue myös:

    Uusimmat