Ruotsalaistähdellä taas painajaismainen viikonloppu Norjassa – aiempi vierailu päättyi uhkaukseen: "Maksat tai menet vankilaan"

Ruotsin hiihtotähden William Poromaan maailmancup-viikonloppu Norjan Holmenkollenilla ei sujunut lainkaan toivotulla tavalla.

Poromaa oli aivan loppuhetkille saakka mukana sunnuntain 50 kilometrin yhteislähtökisan voittotaistelussa, mutta ruotsalaistähti putosi tv-kameroiden ulottumattomissa äkillisesti kärkitaistelusta.

Poromaa tuli lopulta maaliin sijalla 10 jääden 28,3 sekuntia Johannes Hösflot Kläbon voittoajasta. Maalialueella Poromaa tarvitsi lääkintähenkilökunnan apua, sillä hän oli kaatunut vain satoja metrejä ennen maalia.

– Hän kaatui viimeisessä nyppylässä ennen hevosenkenkää. Hän meni suoraan lääkärin pakeille. Hänen peukalonsa oli kipeä ja hän oli vihainen, ettei pystynyt taistelemaan voitosta. Täällä oleva lääkäri sanoi, että hänen peukalonsa saattaa olla nyrjähtänyt, Ruotsin maajoukkueen valmentaja Anders Byström kertoi Expressenille.

Byströmin mukaan Poromaa menee Ruotsissa vielä jatkotutkimuksiin.

Norja ei taida lukeutua Poromaan suosikkimatkakohteisiin, sillä myös kesäinen vierailu Norjassa päättyi ikävästi. Poromaa kertoi Expressenille saaneensa ylinopeussakot rullahiihtokisan yhteydessä.

– Olin stressaantunut ja halusin vain kotiin. Yksinkertaisesti ajoin liian lujaa. He ovat tiukkoja tällaisissa tapauksissa, Poromaa totesi.

Muutaman kuukauden päästä Poromaan postiluukusta tuli uhkaava kirje.

– Vanhempieni luokse tuli kirje, joten isä soitti minulle. Puhelun tunnelma oli paha. Isä sanoi, että joko maksat tämän tai menet vankilaan, Poromaa sanoi.

Kirjeessä kerrottiin, että Poromaalla oli kaksi vaihtoehtoa: maksaa noin 1 100 euron arvoinen sakko tai saada kahden viikon mittainen vankeustuomio. Poromaa päätyi maksamaan sakkorangaistuksen.

Lue myös:

    Uusimmat