Ruotsilta sivallus USA:n tähtihiihtäjille – näin maajoukkueen valmentaja reagoi

Yhdysvaltojen joukkue ei ilmaantunut viestikisan lähtöviivalle Oberhofissa sunnuntaina, ja Ruotsi otti helpon voiton. Ruotsalaishiihtäjät lähettivät median kautta piikkejä USA:n hiihtäjien suuntaan.

Naisten Oberhofin viestikisassa oli mukana vain yhdeksän joukkuetta. Erot muodostuivat isoiksi ja kisasta puuttui kunnon jännitys toisen osuuden jälkeen, kun Ruotsin Frida Karlsson repäisi muihin hurjan eron.

Jännitystä olisi saatu luultavasti enemmän, jos USA:n joukkue olisi ollut mukana kisassa, mutta näin ei käynyt.

Ruotsin avausosuuden hiihtäjä Linn Svahn kommentoi poisjääntejä ruotsalaismedialle.

– Me vain kannustimme kaikkia, jotka kilpailivat tänään. Kovin moni ei ilmestynyt viivalle, Svahn kommentoi Ruotsin Viaplaylle Expressenin mukaan.

Svahnin kommentit tulkittiin suorana piikkinä Yhdysvaltojen poisjäännille.

Myös Ebba Andersson kommentoi joukkueiden vähyyttä medialle.

– On sääli, että mailla, jotka ovat paikalla, ei ole joukkuetta mukana. Me voimme pullistella, että meillä on kaksi joukkuetta, Andersson sanoi SVT:lle.

USA:n tähtihiihtäjä ja maailmancupin johtaja Jessie Diggins kertoi Instagramissa, että hänen kehonsa oli liian väsynyt muun muassa Tour de Skin jäljiltä ja tarvitsi lepoa.

USA:n valmentaja Matt Withcomb ymmärtää ruotsalaisten kritiikin.

– Olen pahoillani, että emme saaneet naisten viestijoukkuetta kisaan. Arvostamme viestikisat yhtä korkealle kuin muutkin kilpailut, mutta ne eivät ole niin tärkeitä, että olisimme valmiita riskeeraamaan urheilijoiden terveyden, Withcomb toteaa norjalaislehti VG:lle.

– Meillä oli Trondheimissa ja Tour de Skillä influenssaa, covidia ja muita virustartuntoja ja yritämme saada urheilijamme takaisin täyteen kuntoon, että voimme kilpailla koko kauden. Oberhofissa olimme vielä kriittisessä tilassa fyysisesti, Withcomb selittää.

USA olisi valmentajan mukaan halunnut hiihdättää osaa urheilijoistaan.

– Täyden joukkueen kasaan saaminen ei ollut vaihtoehto. Vaikka meillä ei ollut tarpeeksi urheilijoita täyteen joukkueeseen, lähetimme muille maille viestin, että voisimme koota sekajoukkueen, mutta emme saaneet sellaista kasaan, Withcomb sanoo.

– On ok olla kriittinen meitä kohtaan, mutta ihmisten pitää ymmärtää, miksi emme operoi täysillä juuri nyt. Emme ole olleet kotona marraskuun alun jälkeen, ja urheilijamme viettivät joulun hotellihuoneessa tai pienessä vuokra-asunnossa.

Tänä vuonna USA:n hiihtäjät pääsevät maailmancupkiertueella kotikonnuilleen, sillä helmikuussa maailmancupia hiihdetään ensin Kanadan Canmoressa ja heti perään Yhdysvaltojen Minneapolisissa. 

Lue myös:

    Uusimmat