Hiihtoa vaivaava ilmiö ärsyttää ruotsalaisia – suoraa kritiikkiä kilpailijoille: "Voimme yhtä hyvin lopettaa"

Maastohiihdon maailmancupissa Ruotsin Jällivaarassa kilpaillaan sunnuntaina viesteissä, mutta moni huippuhiihtäjä loistaa poissaolollaan. Joukkueiden poisjäänti kilpailusta ärsyttää ruotsalaisia.

Naisten kilpailussa nähdään sunnuntaina yhdeksän joukkuetta, joista yksi on Italian ja Puolan maiden hiihtäjistä koostuva yhdistelmäjoukkue. Lisäksi Ruotsilla ja Saksalla on kilpailussa kaksi joukkuetta, joten varsinaisia maajoukkueita viivalla on vain kuudesta maasta.

Miesten kisan lähtöviivalle joukkueita asettuu 12 kymmenestä maasta. Ruotsi ja Yhdysvallat hiihdättää kahta joukkuetta. 

Kato on käynyt.

Sveitsin joukkue jäi kokonaan pois Jällivaaran kilpailuviikonlopusta ja ruotsalaisen Expressenin mukaan Ranskan joukkue päätti matkustaa kotiin lauantain kilpailuiden jälkeen.

– Emme hiihdä viestiä. Neljä viikkoa Skandinaviassa on riittävän pitkä aika, joten menemme kotiin Ranskaan huomenna (sunnuntaina), Jules Chappaz perusteli päätöstä ruotsalaislehdelle.

Normaalisti kahta joukkuetta hiihdättänyt Norja tyytyy sunnuntaina kilpailemaan molemmissa viesteissä vain yhdellä joukkueella, eikä kolmen mieshiihtäjän joukolla Ruotsissa oleva Iso-Britannia aio muodostaa yhdistelmäjoukkuetta jonkin toisen maan kanssa.

– Taakka on liian suuri. Tulee olemaan kova urakka hiitää kaikki kisat (viikon päästä) Östersundissa ja seuraavalla viikolla Trondheimissa, joukkueen valmentaja Jostein Vinjerui sanoi.

Ruotsalaisia harmittaa

Ruotsin joukkueessa useat poisjäännit sapettavat. Valmentaja Anders Byström maalaili Expressenille synkkiä näkyjä tulevasta.

– Viestin tulevaisuus huolettaa minua. Tämä ei ole kivaa osallistuville hiihtäjille, yleisölle tai kisajärjestäjälle. Viestien pitäisi olla lajin sokerikuorrutus, Byströn sanoi.

– Liian suuri taakka? Tänä viikonloppuna on vain kaksi kisaa ja seuraavana myös. En tiedä, mitä sanoa tuosta.

Kokenut ruotsalaistähti Calle Halfvarsson hämmästeli niin ikään maiden suhtautumista viestihiihtoon.

– On harmillista, että jotkut maat eivät osallistu.

– Kaikkien joukkueiden pitää osallistua. Muuten voimme yhtä hyvin lopettaa.

Lue myös:

    Uusimmat