Salakuvattuja seksivideoita ja kiristystä – rikossyytteen saaneen Valioliiga-pelaajan käly tunnusti vuodon: "Halusin antaa opetuksen"

Valioliigassa pelaavan Nottingham Forestin Hwang Ui-joa syytetään luvattomien seksivideoiden kuvaamisesta.

The Athleticin mukaan Hwang kuvasi salaa seksuaalista kanssakäymistään kahden eri naisen kanssa yhteensä neljästi vuoden 2022 kesä-syyskuun aikana. Korealaispelaajaa uhkaa jopa seitsemän vuoden vankilatuomio.

Tapauksen oikeuskäsittelyn on tarkoitus käynnistyä ensi kuussa.

Hwang on itse kieltänyt jyrkästi syyllistyneensä rikokseen.

Vyyhti alkoi purkautua viime vuoden kesäkuussa, kun nimetön Instagram-tili alkoi julkaista pätkiä Hwangin seksivideoilta. Tilin ylläpitäjä väitti olevansa yksi Hwangin entisistä rakastajista, ja nosti ensimmäistä kertaa esiin puheet Hwangin salakuvauksesta.

Hwang kiisti syytökset asianajajiensa julkaisemassa lausunnossa.

– En ole tehnyt mitään laitonta. Instagram-julkaisussa ei ole perää. En tiedä, kuka tuon on jakanut. Hän on rikollinen, joka on uhkaillut minua herjaamalla minua ja käyttämällä videoita yksityiselämästäni, Hwang sanoi lausunnossaan The Athleticin mukaan.

Kun poliisi otti asian tutkintaansa, alkoi sekava vyyhti purkautua. Poliisi sai selville, ettei julkaisujen takana ollutkaan Hwangin ex-kumppani, vaan viestit lähetettiin ja julkaistiin Hwangin omasta asunnosta. Tarkemmin ottaen Hwangin kälyn tietokoneelta. Käly ja Hwangin veli toimivat tapahtuma-aikaan Hwangin managereina.

Hwangin käly kielsi ensin poliisikuulusteluissa olleensa kiristyksen ja julkaisujen takana, mutta tunnusti lopulta rikoksensa.

– Halusin antaa hänelle opetuksen, koska hän ei antanut tunnustusta niistä uhrauksista, joita minä ja mieheni olemme tehneet hänen vuokseen. Luovuimme kaikesta Koreassa, muutimme ulkomaille Hwangin menestyksen perässä ja huolehdimme hänestä viiden vuoden ajan, käly kertoi tunnustuksessaan.

Käly sai kolmen vuoden vankeustuomion. Hän kertoi oikeudessa katuvansa tekoaan syvästi.

– Kun huolehdin hänen yksityiselämästään, eteeni tuli video, jolla Hwang harrasti seksiä naisen kanssa. Yritin uhkailla häntä, jotta hän tajuaisi, että hän on riippuvainen minusta ja miehestäni. Ainoa tarkoitukseni oli antaa Hwangille opetus. Editoin videon niin, etteivät naisen kasvot paljastuisi. En ikinä halunnut pilata Hwangin uraa tai vahingoittaa naista. Kadun tätä koko loppuelämäni.

Kälyn saaman tuomion jälkeen vyyhti alkoi saada uusia kierroksia, kun korealaismedia sai käsiinsä Hwangin ja vuotaneella seksivideolla esiintyneen naisen välisiä viestejä. Kyseiset viestit asettivat Hwangin rikostutkinnan alle.

– Sanoin selvästi ei. Miten voi olla olemassa video, vaikka sanoin ei? Sinun on myönnettävä, että toimit laittomasti, naisen viesteissä luki.

Hwangin edustajien ja videolla esiintyvän naisen lausunnot olivat pahassa ristiriidassa.

– Video on kuvattu Hwangin kännykällä, eikä sitä ole kuvattu laittomasti. Hwang ja nainen katsoivat videon yhdessä kuvaamisen jälkeen, Hwangin edustajat totesivat lausunnossaan.

– Uhrilla ei ollut mitään hajua tämän videon olemassaolosta ennen kuin se levisi. Hän tiesi videosta ainoastaan sen takia, koska Hwang otti häneen yhteyttä nostaakseen syytteen videon jakajalle, uhrin asianajaja Lee Eun-Eui sanoo The Athleticille.

– Kun hän sai tietää tästä, hän ajatteli elämänsä olleen pilalla ja oli todella epätoivoinen. Hwang pyysi anteeksi ja ymmärsi uhrin raivon, mutta yritti selittää, että hänen tekonsa eivät ole teknisesti laittomia. Tämä väite ei ole ainoastaan naurettava, vaan se saa myös kyseenalaistamaan Hwangin käsityksen rajoista.

Hwang on ollut poliisitutkinnassa jo viime syksystä lähtien, mutta hän sai vasta hiljattain tietää, että tutkinta on johtanut rikossyytteeseen. 

Uhrin asianajajan mukaan Hwang ja tämän lakitiimi ovat toimineet prosessin aikana uhkaavasti uhria kohtaan yrittäessään välttyä oikeuskäsittelyltä ja rikossyytteeltä.

– Hwang yritti saada uhria sovittelemaan, mutta kun uhri kieltäytyi, Hwang ja hänen lakitiiminsä päättivät julkaista henkilökohtaisia tietoja uhrista. Uhri tunsi olonsa niin uhatuksi ja pelästyneeksi, että hän harkitsi itsemurhaa. Uhri on vieläkin shokissa, asianajaja Lee jatkaa.

– Uhri toivoo totuuden paljastuvan, ja että Hwang oppii läksynsä ja ymmärtää, kuinka paljon vahinkoa hänen tekonsa ovat aiheuttaneet. Rehellisesti sanoen uhri on niin epäuskoinen ja murtunut, ettei hän edes pysty artikuloimaan sitä, mitä hän haluaa seuraavaksi tapahtuvan.

The Athleticin mukaan Nottingham Forest on tietoinen pelaajaansa kohdistuneista syytteistä, muttei ole vielä päättänyt ryhtyä toimenpiteisiin. Hwang siirtyi Nottinghamiin kesällä 2022, mutta ei ole pelannut seurassa vielä otteluakaan.

Hwang on ollut Etelä-Korean maajoukkueen vakiokasvoja jo vuosia, mutta tapauksen vuoksi häntä ei valittu tammi-helmikuussa pelattuun Aasian mestaruusturnaukseen lainkaan.

Viime kauden Hwang pelasi lainalla Englannin Mestaruussarjassa pelaavassa Norwichissa ja Turkin Alanyasporissa.

Lue myös:

    Uusimmat