Sämpylätaikinan pakastus

Myllyn Paras Oy
Myllyn Paras OyMyllyn Paras Oy, 2004
Julkaistu 08.11.2004 14:05

Hei, Luin ohjeesi "Aamulla leivottavat sämpylät", jossa valmis sämpylätaikina aamulla pyöräytetään sämpylöiksi ja paistetaan. Onnistuuko taikinan pakastus? Ajatuksena oli, että sämpylätaikina tehtäisiin illalla valmiiksi, leivottaisiin sämpylöiksi ja pakastettaisiin. Aamulla sitten vain jäiset "taikina"-sämpylät uuniin...ja sunnuntaiaamun herkutteluhetki olisi valmis :-)

t.Jaana

Hei Jaana!

Kokeilin tehdä sämpylät seuraavasti:

Leivoin taikinan ja kohotin sen.

Leivoin siitä sämpylöitä ja laitoin ne pellille ja pellin muovipussiin ja pakastimeen.

Aamulla laitoin sämpylät sulamaan + kohoamaan. n. 40-50 asteiseen uuniin reiluksi puoleksi tunniksi leivinliinalla peiteltynä. Sitten otin ne pois uunista ja nostin uunin lämpötilan 200 asteeseen.

Kun uuni oli lämmennyt, paistoin sämpylät. - Ja onnistui näinkin.

Ennen paistoa sämpylät kannattaa voidella vedellä tai maidolla tms. jotta saadaan kauniimpi väri.

Mukavia sunnuntaiaamuja!

Ystävällisin terveisin

Arja Savela

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle