Sebastian Aholla vallaton ilta: neljä tehopistettä – Carolina marssi voittoon

Sebastian Aho mätti neljä pistettä, Andrei Svechnikov latoi hattutempun: Carolina löi Montrealin 5–3 1:30
Sebastian Aho mätti neljä pistettä, Andrei Svechnikov latoi hattutempun: Carolina löi Montrealin 5–3 (Video: NHL.com)

Jääkiekon NHL:ssä Sebastian Aho oli hyvässä vireessä, kun Carolina Hurricanes voitti kotonaan Montreal Canadiensin 5–3. Hurricanesin riveissä pelaava suomalaishyökkääjä oli yhtä lukuun ottamatta osallisena kaikissa kotijoukkueen maaleissa ja keräsi neljä syöttöpistettä.

Tämä oli Aholle toinen neljän pisteen ilta putkeen, sillä keskiviikon ottelussa hän teki yhden maalin ja kolme osumaan johtanutta syöttöä.

Hurricanesin johtoon ensimmäisessä erässä reilun puolentoista minuutin pelin jälkeen vienyt Andrei Svetshnikov ahkeroi hattutempun veroisesti. Viimeisen osumansa Svetshnikov teki tyhjään maaliin, kun kolmatta erää oli jäljellä enää alle kaksikymmentä sekuntia.

Ruotsalaishyökkääjä Jesper Fast avitti kahdella maalillaan Carolinan voittoon.

Vireessä oli myös Carolinan maalia täydet minuutit vartioinut Antti Raanta, joka kutsuttiin NHL-jäille takaisin AHL-farmiliigasta.

18 kertaa voitossa torjuneen Raannan kannalta ottelu olikin tärkeä näytönpaikka, jonka myötä farmiin passitettu veskari saattaa saada jälleen lisää mahdollisuuksia isomman liigan puolella.

Juttua päivitetty kello 6.31. Lisätty maininta Ahon pisteputkesta ja Fastin maaleista.