Sébastien Ogier antoi taas näytteen erikoiskyvystään – kovin kilpakumppanikin kehaisi: "Paras kaikista"

Sébastien Ogier käärmeissään avauspätkän maalissa: "Mitä teillä liikkuu päässä?" 1:17
Sébastien Ogier oli avauspätkän maalissa käärmeissään: "Mitä teillä liikkuu päässä?"

Toyotan Sébastien Ogier aloitti Kreikan MM-rallin vahvasti. Toyotan ykkösratsuksi noussut ranskalainen on mestaruustaistelua ajatellen kuitenkin ahtaalla, kun tallikaverit ajautuivat ongelmiin.

Ogier teki perjantaiaamuna pohjat sekä lenkin ensimmäiselle että viimeiselle erikoiskokeelle. Hänen vauhtinsa oli varsinkin näistä jälkimmäisellä kovaa luokkaa. Edellä lähtenyt Hyundain Thierry Neuville hävisi reilun 23 kilometrin mittaisella pätkällä yli 12, perässä lähtenyt Hyundain Ott Tänak yli 11 sekuntia.

Ammattimiehenä Ogier arvasi heti, että etenkin perässä lähteneeseen Tänakiin eroa tuli rengasvalinnan ansiosta. 

Vanha kettu valitsi taas kerran renkaat parhaiten ja lähti aamupäivän lenkille ainoana kuskina kolmella pehmeällä ja kolmella kovalla renkaalla.

Pehmeät renkaat olivat aamupäivän edetessä arvossaan.

– Loistava alku. Emme olisi voineet tehdä paljoakaan enempää. Se, että johdamme toiselta lähtöpaikalta, on pieni yllätys. Olen iloinen siitä, Ogier kertasi päivähuollossa.

– Optimoimme rengasvalinnan. Meillä oli muita enemmän pehmeää rengasta. Se auttoi irtosoralla. Se oli lämpötilan puolesta vähän rajoilla, mutta se toimi.

Päivän huono uutinen Toytalle oli se, että Takamoto Katsuta joutui keskeyttämään ja Elfyn Evans hävisi rengasrikon sekä turbovian vuoksi jo lähes yhdeksän minuuttia.

– Toivottavasti edes me pystymme jatkamaan hyvällä tavalla, Oger sanoi.

Evans otti vastoinkäymisensä vastaan rehdisti. Hän ei suostunut pitämään niitä pelkästään huonona onnena.

– Rengasrikko oli selkeästi minun vikani. Se täytyy hyväksyä. En ole tyytyväinen, mutta niin se vain meni. Täytyy selvittää, mikä toinen ongelma on ja mikä sen aiheuttaa.

Evansin kommenttien perusteella paikka, jossa rengasrikko tapahtui, oli hänellä nuotituksen jälkeen tiedossa.

– Yritin kiertää kiveä, mutta en tainnut mennä ihan täysin sen ympäri. Täytyy katsoa vielä videolta.

MM-sarjaa 27 pisteen erolla Ogieriin johtavalla Neuvillella on pullat hyvin uunissa, vaikka tämä sanoikin ajaneensa aamupäivän läpi kolmella sylinterillä ja kärsineensä "valtavasti" lähtöpaikastaan. Belgialainen on kokonaistilanteessa viidentenä, ja edellä on Hyundain kolmoskuljettaja Dani Sordo, joka takuulla pudotetaan vielä hänen taakseen ennen huomista.

– Työstimme autoa pätkien välissä, ja aika loppui aina kesken. Emme löytäneet ratkaisua. Pidimme pään kylmänä, ja yritimme vain tehdä parhaamme. Olosuhteet olivat vähemmän rajut kuin odotimme, mutta liukkaammat kuin odotimme, Neuville sanoi.

Lähimmälle uhkaajalleen Neuville antoi rehdit kehut.

– Seb teki hyvän rengasvalinnan. Se taisi olla tänä aamuna paras kaikista; aggressiivinen, mutta toimiva.

Aamupäivän pätkät ajetaan tänään vielä toistamiseen läpi.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat