Sebastien Ogier ylisti Markku Alénia – ennätyksensä menettänyt suomalaislegenda mykistyi sanoista: "Huima mies"

Sebastien Ogier syrjäytti Markku Alénin "Portugalin kuninkaana" – lähetti viestin suomalaislegendalle: "Kunnioitan häntä valtavasti" 1:48
Sebastien Ogier lähetti sydämelliset terveiset Markku Alénille.

Sebastien Ogier otti sunnuntaina mittavan uransa kuudennen voittonsa Portugalissa ja nousi yksin Portugalin voittotilaston kärkeen ohi suomalaislegenda Markku Alénin. Ogier lähetti kisan jälkeen sydämelliset terveiset Alénille.

Ogier ajoi sunnuntaina Portugalin MM-rallin voittoon kukistamalla Ott Tänakin 7,9 sekunnilla. Voitto oli ranskalaistähdelle jo uran kuudes Portugalissa, minkä myötä hän rikkoi suomalaislegenda Markku Alénin ennätyksen.

Ogier voitti viidennen kerran Portugalin MM-rallin vuonna 2017 ja on siitä lähtien jakanut voittoennätystä Alénin kanssa. Seitsemän vuoden odotuksen jälkeen Ogier rikkoi viimein suomalaisen ennätyksen.

– Vihdoinkin tarina Markun kanssa on ohi. Mutta on väärin sanoa vihdoinkin, koska kunnioitan häntä valtavasti. Oli kunnia jakaa ennätys hänen kanssaan muutaman vuoden ajan, Ogier hymyili kisan jälkeen Portugalissa.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Sébastien Ogier rikkoi viimein Markku Alénin ennätyksen: ranskalaislegendalle kuudes voitto Portugalissa 2:06
Sebastien Ogier rikkoi Markku Alénin voittoennätyksen Portugalissa.

Alén juhli itse Portugalin MM-rallin voittoa viidesti vuosina 1975, -77, -78, -81 ja -87. Vahva menestys perinteikkäässä rallimaassa toi Helsingissä syntyneelle suomalaiselle lempinimen King of Portugal. Nyt Portugalissa on uusi kuningas.

– Aina, kun olen ollut Portugalissa, olen ollut King of Portugal. Nyt ei olla enää. Kyllä ennätys meni hienolle miehelle. Ogier on todella kova kaveri ja vielä jaksaa painaa. En menettänyt huonolle miehelle. Olen aina tykännyt Ogierista. Hän on ollut herrasmies minua kohtaan, Alén kommentoi MTV Urheilulle.

Ogier laukoi komeaa tekstiä Alénista jo heti kilpailun päätyttyä, mutta ranskalaismestari lähetti vielä myöhemmin MTV Urheilun rallitoimittajan Tomi Tuomisen haastattelussa sydämelliset terveiset Alénille.

– Markku, oli kunnia jakaa ennätys kanssasi. Toivon, että voit hyvin. Ja toivon, että näemme jälleen pian – emme ole nähneet pitkään aikaan. Toivon sinulle kaikkea hyvää, Ogier viestitti.

Katso Sebastien Ogierin terveiset Markku Alénille pääkuvan videolta.

Alén mykistyi Ogierin lämpimistä sanoista.

– Oho! Kiitos ensinnäkin hienoista sanoista. Toivottavasti nähdään. Ehkä Jyväskylässä – en tiedä, ajaako hän siellä, Alén aloittaa.

– Hienolta tuntuu. Kunnioitus on molemminpuolista. Meillä on ollut aina kaveruus ja olen aina arvostanut hänet erittäin korkealle. Huima on mies, Alén kehuu.

Portugalistakaan Alénilla ei ole kuin hyvää sanottavaa. Portugalia paremmin Alén on menestynyt vain Jyväskylässä, jossa suomalaislegendan vyölle kertyi kuusi voittoa. 

Mikä teki Portugalista Alénille niin sopivan ja erityisen rallin?

– Niin, moni on kysynyt samaa. Olen ajanut siellä 15 kertaa, enkä ole ikinä keskeyttänyt. Olen voittanut viisi kertaa, mutta olen ajanut aina maaliin. Joku siinä on, että olen tykännyt. Ja tykkään myös portugalilaisista. Hieno kansa, Alén kertoo.

Myös portugalilaiset ovat suomalaisten lailla intohimoisia rallifaneja.

– Todella. Kun minä aloitin siellä 1974, se oli suomipojalle iso elämys, että voiko tällaista rallikansaa ollakaan. Tänäänkin, kun telkkarista katsoin välillä niitä pätkiä, niin onhan siellä samanlainen meno päällä vieläkin. Ralli on erittäin suosittua Portugalissa, Alén jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat