Seitsemänkymppiset konkaripoliitikot ihastuivat ja muuttivat yhteen pikavauhtia – "Mulla oli Ikea-kassissa tavarat"

Näin konkaripoliitikot rakastuivat ja muuttivat yhteen – "Mulla oli sitten Ikea-kassissa tavarat" 3:53
Mitä siinä sitten tapahtui? Liisa Hyssälä ja Eero Lehti kertovat, miten romanttinen suhde alkoi.

Entinen keskustan ministeri ja kansanedustaja Liisa Hyssälä, 75, ja entinen kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehti, 79, ottivat yhdessä rohkean askeleen.

Liisa Hyssälä ja Eero Lehti alkoivat tapailla tänä kesänä ja muuttivat saman tien myös yhteen.  Lehti kertoi Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa pariskunnan tulevan hyvin juttuun puoluetaustoista huolimatta. 

– Kokoomuksen ja keskusta -puolueiden erot eivät ole niin suuria, mutta jos olisi ollut vasemmistoliiton ministeri kysymyksessä, niin ehkä ei olisi päädytty samanlaiseen ratkaisuun, Lehti naurahtaa.

Molemmat ovat jääneet leskeksi. Hyssälä sanoo yhteenmenon olleen heiltä rohkea teko.

– Minun puolelta tämä oli aika selvä nopeasti, Hyssälä sanoo.

Liisa Hyssälä kertoo tunteneensa jo aiemmin sekä Eero Lehden että hänen vaimonsa. Lehti kertoo edesmenneellä vaimolla olleen myös oma roolinsa Hyssälän ja Lehden suhteen alkamisessa. 

– Kävi ilmi, että hän (Hyssälä) oli tavannut eduskunnassa minun vaimoni ja saanut kutsun tulla meidän Sipoon huvilalle – kysymys oli antiikkiesineistä. Sanoin – hyvän kasvatuksen saaneena – että kutsu on yhä voimassa, vaikka vaimoa ei enää ole. 

– Eikös mitä, hän sanoi että voisitko tulla hakemaan, kun hänellä ei ole Helsingissä autoa. No, siinä autossa ehdittiin jutella yhtä jos toista, Lehti kertoo.

Sekä peruspalveluministerinä, sosiaali- ja terveysministerinä että Kelan pääjohtajana aiemmin toiminut Hyssälä ei arkaillut ottaa ohjia käsiinsä myöskään Eero Lehden kanssa. Hän ehdotti yöksi jäämistä reippaasti heti toisella tämän kesän tapaamiskerralla.

– Mulla oli Ikea-kassissa tavarat ja kohteliaasti kysyin, että voisinkohan jäädä, kun tuli tämä kassikin mukaan. Eero sanoi, että hän toivoo että jään.

Katso pariskunnan koko haastattelu alla olevalta videolta:

Lue myös:

    Uusimmat