Suolaiset muffinit ovat käteviä ja helppoja leivonnaisia, jotka moni unohtaa turhaan. Metsästä löytyvät sienet sopivat muffineihin loistavasti! Saat maidottomia muffineja, kun käytät tuorejuuston ja kerman sijaan kookosmaitoa.
Sieni-tomaattimuffinit
10-20 kpl koon mukaan
- 2 dl sämpyläjauhoja
- 2 dl hiivaleipäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl roseepippuria
- 1 tl yrttisuolaa
- 2 tl rakuunaa
- 200 g ryöpättyjä/valutettuja sieniä, esim. kantarelleja, mustia torvisieniä tai suppilovahveroita (tai 20 g /1 dl kuivattua sienirouhetta)
- 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja pieninä kuutioina
- 1 rasia (100 g) kantarellituorejuustoa
- 1 dl kevytranskankermaa
- 1 dl maitoa, kasvis- tai sienilientä tai tuoremehua
- 2 munaa
- 1 dl öljyä / aurinkokuivattujen tomaattien säilöntälientä
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita muut aineet joukkoon. Mikäli käytät taikinaan kuivattua sienirouhetta, lisää taikinaan yksi ylimääräinen desilitra kasvislientä, maitoa tai omenatuoremehua.
Lusikoi taikina muffinivuokiin tai -pellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15-20 min muffinien koon mukaan.
Vinkki: Saat maidottomia muffineja, kun käytät ohjeeseen tuorejuuston ja kerman sijaan kolme desilitraa kookosmaitoa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy