toim. Kati Nappa
Vieraana keittiömestari Olli Vuori valmistamassa madetta ja kertomassa Helsinki menusta.
600-800 g madefileetä
2 dl maitoa
1/2 dl kermaa
2 rkl sinappia
n. 100 g korppujauhoja tai leivänmuruja
30-50 g voita tai marg.
1-2 rkl öljyä
n.1 tl suolaa
valkopippuria
Leikkaa made annospaloiksi ja laita ne kermamaitoon, johon sinappi on sekoitettu. Anna marinoitua 3-4 tuntia. Kuivaa ja leivitä korppujauhoilla. Paista kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa. Tarjoa heti kuumina pinaattiperunasoseen kanssa.
Pinaattiperunasose
500 g (puikula)perunaa
100 g pakastepinaattia
1 (50 g) sipuli
1-2 rkl öljyä
1/2 sitruunan raastettu kuori
Herbamare yrttisuolaa
hyppysellinen muskottia
Kuori perunat ja keitä ne pehmeiksi vähässä suolalla maustetussa vedessä. Kiehauta hienonnettu sipuli ja pinaatti öljyssä. Kaada vesi pois perunoista ja muusaa ne. Sekoita joukkoon sipuli, pinaatti ja mausta.