Sinappipaneroituja silakoita kapris-tillivoin, konjakkipuolukoiden ja perunamuusin kera

Julkaistu 14.11.2003 16:36(Päivitetty 09.02.2005 10:14)

Katin vieraana Ihanassa aamussa käväisi ruotsalainen tv-kokki Tina Nordström. Häneltä on ilmestynyt kirja suomeksi "Tinan keittiössä", josta alla oleva ohje.

Sinappipaneroituja silakoita kapris-tillivoin kera

Sinappipaneroituja silakoita kapris-tillivoin kera

  • 12 silakkaa tai silakkafileetä
  • 2 dl ranskankermaa
  • 3 munankeltuaista
  • 2 rkl makeaa karkeajakoista sinappia
  • 1 rkl dijonsinappia
  • 1 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria
  • leivitykseen ruisjauhoja
  • paistamiseen voita ja oliiviöljyä

1. Perkaa silakat, poista niistä selkäruodot ja leikkaa eväät irti.

2. Sekoita kulhossa yhteen ranskankerma, munankeltuaiset, sinappi ja maito. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Taita silakkafileet pitkittäissuunnassa keskeltä kahtia ja pane ne ranskankermaseokseen. Anna seistä kylmässä vähintään tunnin ajan.

4. Nosta silakat ranskankermaseoksesta ja leivitä ne ruisjauhoissa. Mausta suolalla ja pippurilla. 5. Paista kalat rapeiksi voin ja oliiviöljyn seoksessa.

Konjakkipuolukat

  • 0,5 l tuoreita puolukoita
  • 2 dl sokeria
  • 0,5 dl konjakkia

Sekoita yhteen puolukat, sokeri ja konjakki. Anna seistä huoneenlämmössä kunnes sokeri on liuennut, mieluiten yhden vuorokauden ajan.

Kapris-tillivoi

  • 100-200 g voita
  • 1 salottisipuli
  • 3 rkl kapriksia
  • 1,5 dl hienoksi silputtua tilliä

1. Ruskista voi kullankeltaiseksi.

2. Kuori sipuli ja silppua se hienoksi.

3. Sekoita voisulaan kaprikset sekä tilli- ja sipulisilppu. Tarjoa perunamuusin kera.

- Toim. Kati Nappa ja Tina Nordström

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle