SM-liiga-alun yllätyspelaaja tekee tuhoa salakavalasti – pöytään "todella kovaa" faktaa

Liigaviikko: Max Ellis on liigastartin kuumin pelaaja – data paljastaa suuret vahvuudet 2:18
Liigaviikko: Data paljastaa liigakauden alun puhutuimman pelaajan Max Ellisin suuret vahvuudet.

Jukurien uusi hyökkääjä Max Ellis on yllättänyt monet räiskyvällä startillaan jääkiekon SM-liigassa. MTV Urheilun asiantuntija Karri Kivi nostaa hänestä esiin salakavalan ominaisuuden.

Ellis paukutteli kolmeen peliin viisi maalia ja kirjautti yhden syöttöpisteen päälle ennen kuin joutui sairastumisen myötä jättämään neljännen matsin väliin. AHL:stä Jukureihin siirtynyt yhdysvaltalaishyökkääjä johtaa SM-liigan maalipörssiä ja on ollut viime kaudesta kovasti uusiksi myllääntyneelle mikkeliläisjoukkueelle valtaisa vahvistus.

Karri Kivi povasi kyllä jo ennen kauden alkua, että Ellis olisi SM-liigassa 20 maalin mies, mutta pelurin näinkin kova alku on yllättänyt monet.

Kivi analysoi Ellisin ilmaantuvan maalipaikoille "vähän niin kuin huomaamatta". 24-vuotias yhdysvaltalainen ei "sättää turhissa paikoissa", ja hänen luistelussaan on Kiven sanoin paljon oikea-aikaista liukumista, jolloin mies on paikoilla juuri optimaalisella hetkellä.

– Kun paikka tulee, ratkaisu on sen näköinenkin, että verkko todennäköisesti viuhuu, Kivi sanoi MTV Urheilun Liigaviikossa torstaina.

– Treenipeleissä oli melkein maali per peli ja samanlainen alku on ollut Liigassa, ehkä jopa kovempikin.

"Prosentit todella kovia"

Jukurit tekee 2-1 maalin 1:13
Jukurien Max Ellis iski Sportia vastaan jo kauden viidennen maalinsa kolmeen otteluun.

Liigaviikossa käytiin läpi myös SM-liigaotteluista saatua Wisehockeyn dataa. Kivi huomioi ensinnäkin Ellisin laukaisutilaston.

– Prosentit ovat todella kovia.

Myös syöttämisessä Ellis on tilastollista eliittiluokkaa.

– Fiksu pelaaja elää kiekon kanssa touhuamisesta ja on sitä kautta pelissä mukana.

Missä Ellisillä on parannettavaa? Katso keskustelu ja Ellisin Wisehockey-data ylälaidan videolta. Alla koko Liigaviikko-jakso, jossa puhuttavat myös muun muassa SM-liigan yleisömäärät ja Risto Dufvan paluu valmentajaksi SM-liigaan Mestiksestä mielivässä Jokerien joukkueessa.

Liigaviikko: Yleisömäärät esillä – Risto Dufvan paluu kiekkoviikon puheenaihe.

Lue myös:

    Uusimmat