HIFK:n ykkösketju dominoi hurjalla tavalla – Karri Kiveltä varoituksen sana: "Valmennuksen täytyy seurata"

Liigaviikko: Onko HIFK liikaa yhden ketjun varassa? 1:36
Liigaviikko: Onko HIFK liikaa yhden ketjun varassa?

HIFK porskuttaa SM-liigan kärjessä, kun runkosarjaa on takana pian neljännes. MTV:n Liigaviikko-ohjelmassa HIFK:n alkukautta puinut Karri Kivi kehottaa seuran valmennusta tarkkaavaisuuteen. 

Erityisesti helsinkiläisten ykkösketju on ollut satumaisessa vireessä. Jori Lehterä on tehoin 4+21 SM-liigan pörssikärkin, kun taas IIro Pakarinen (12+1) on maalipörssin kakkosena. Tehot 8+8 kerännyt Kristian Vesalainen on pistepörssin kuutosena.

– Paljon puhutaan heidän ketjustaan, ja totta kai he ovat olleet tuloksellisia, ja Luke Martin peräpäässä sama juttu, MTV Urheilun asiantuntija Karri Kivi kehaisee, mutta näkee HIFK:n onnistuneen nimenomaan joukkueena.

– Kyllä se joukkue pelaa niin yhtenäisesti, eli jokainen on todellakin vienyt IFK:n sarjakärkeen, jossa he pelillisesti ansaitsevat olla. He ovat pelanneet kaikista ehyimmin.

Kun peli kulkee, myös peliaikaa tulee runsaasti. Pakarinen on kauden alussa pelannut HIFK:n hyökkääjistä eniten, keskimäärin reilut 20 minuuttia ottelussa. Lehterä on HIFK-hyökkääjien peliaikavertailussa toinen, Vesalainen neljäs. Kivi näkee, että HIFK:n valmennuksen tulee jossain kohtaa antaa kolmikolle aikaa myös hengähtää.

– Semmoinen asia, mitä valmennuksen täytyy jossain vaiheessa seurata on, että he ovat pelanneet aika paljon. Ei missään nimessä vielä liian paljon, mutta varmaan jossain vaiheessa tulee pientä tasausta, koska kuorma ei voi tulla lokakuussa liian suureksi.

Samalaisen pohdinnan edessä helsinkiläiset ovat maalivahtien peluutuksen suhteen. Viime ajat HIFK:n maalilla on Roope Taposen loukkaannuttua esiintynyt uransa keväällä lopettanut ja kesken kauden jälleen joukkueeseen liittynyt Niko Hovinen. Taponen oli viime pelissä HIFK:n kakkosvahtina.

– Oli pientä väsyä havaittavissa (Hovisella) viime pelissä. Sama juttu siellä maalivahtipuolella. Pitää olla tarkkana, että miten se peluutus menee, koska keväällä vasta pelit ratkaistaan.

Kivi ei usko avainpelaajien hieman pienemmän kuorman näkyvän HIFK:n tekemisessä.

– He pelaa tällä hetkellä erinomaisesti. Tulee olemaan matkalla erilaisia ylä- ja alamäkiä. Niihin sitten reagoiadan, ei kannata liian pitkälle funtsia.

Koko Liigaviikko-ohjelman voit katsoa alta.

Kuntopuntarin pohjille valuneen JYPin taaperrus ihmetyttää – Liigaviikko kokoaa SM-liigan tärkeimmät puheenaiheet. 

Lue myös:

    Uusimmat