SM-liigan seurapomolta tyrmäävää tekstiä Suomi-kiekon kuumasta aiheesta: "Eivät tule toteutumaan"

KalPa-pomolta tymäkkä vastalause spekuloidulle sarjauudistukselle: "En näe millään" 2:09
KalPa-pomolta tymäkkä vastalause spekuloidulle sarjauudistukselle: "En näe millään"

KalPan urheilujohtaja Anssi Laine esittää jämäkän vastalauseen spekulaatioon Suomi-kiekon tulevasta sarjamallista. Laine ei usko, että kahden ammattilaissarjan malli toimisi Suomessa alkuunkaan.

Eri yhteyksissä esitetyssä spekulatiivisessa sarjauudistuksessa Suomessa nähtäisiin niin sanottu A- ja B-liigojen kokonaisuus, jossa kummassakin sarjassa olisi kymmenen joukkuetta.

Laine puhui asiasta aiemmin seuran omassa KilpiCast-podcastissa. Hän syvensi näkemystään MTV Urheilulle lauantaina KalPa–TPS-ottelun erätauolla. 

– En usko, että Suomessa pystymme elättämään kahta ammattilaissarjaa. Alemmasta kympistä muuttuisi aika nopeasti amatöörijoukkueita. Sinne ei riittäisi rahat niin, että pystyttäisiin maksamaan täysiä palkkoja pelaajille ja valmentajille, että seurat pystyisivät kantamaan U20-toimintaa, Laine sanoi MTV Urheilulle.

– Siinä on paljon olettamuksia, mitkä eivät kyllä millään mun mielestä tule toteutumaan siinä mallissa. 

Laine korostaa huoltaan B-liigan joukkueiden taloudellisesta kohtalosta. 

– Jos isojen seurojen tahtotila on kiriä kiinni rahallista eroa Euroopan muihin sarjoihin, niin sehän tarkoittaa, että heidän olisi tarkoitus kerätä enemmän itselleen tuloa siitä kymmenen ylemmästä sarjasta. En näe, että millään meidän kokoisessa maassa voisi 20 joukkuetta toimia ammattilaisena, Laine painottaa.

Aiemmin KalPan podcastissa Laine oli astetta suorasanaisempi. 

– Sanon näin varovasti, että se olisi kuolinisku suomalaiselle jääkiekolle. Piste. Se on sellaista urheiluromanttista höpötystä, missä ei ole pienintäkään realismia, Laine täräytti seuran kanavissa aiemmin tällä viikolla.

– Samana päivänä, kun ne kymmenen A-liigan joukkuetta olisi nimetty, niin niitä ei kiinnostaisi paskan vertaa, mitä siinä B-liigassa tapahtuu. Ne ei halua sinne euron euroa, koska se olisi pois omasta kukkarosta, Laine jatkoi KilpiCastissa. 

Katso Anssi Laineen puheenvuoro pääkuvan videolta. Hän ottaa kantaa myös Liigan nykyiseen joukkuemäärään. Onko 16 liikaa? Kuuntele Laineen vastaus.

 

Lue myös:

    Uusimmat