SM-liigassa raakojen panosten ilta! Näistä asioista kriittisellä kierroksella taistellaan

Lehdistötilaisuus: Sport - HIFK 5:25
Näin Risto Dufva ennakoi tiistain hurjaa trilleriä – "juhlat" luvassa varmuudella

Jääkiekon SM-liigan runkosarja huipentuu tiistaina pelattavaan täyteen seitsemän ottelun kierrokseen. Panosta riittää ympäri kiekko-Suomea. MTV Urheilu perkasi huippujännittävän päätöskierroksen asetelmat.

Tiistaina 12. maaliskuuta askissa ovat vielä kertaalleen kaikki muut joukkueet paitsi KooKoo, jonka runkosarja päättyi lauantaina tappioon Pelicansille. Samalla varmistui, että kouvolalaisten kausi paketoitiin ennen pudotuspelejä.

Viimeisellä kierroksella pelataan vielä käytännössä kaikesta mahdollisesta. Selvyyttä haetaan runkosarjan voitosta, puolivälierien kotiedusta, puolivälieräpareista ja 1. kierroksen ottelupareista. 

Kiihkein ja raadollisin tilanne on Vaasassa, jossa yhteen iskevät Sport ja Ässät. Vain voittajan kausi jatkuu. 

Dramaattinen asetelma saa lisäkierroksia, sillä Sportin valmentajakonkari Risto Dufva päättää uransa tähän kauteen. Myös Sport-ikoni Erik RIska on kertonut kuluvan kauden olevan hänelle viimeinen. Ässien Jesse Joensuun lopettamisaikeista on niin ikään uutisoitu, patakapteeni ei tosin ole vahvistanut asiaa itse. 

Runkosarjassa paremmuus määräytyy 60 ottelun jälkeen ensisijaisesti piste-erolla. Tasapisteissä ratkaisee se, kumpi joukkue on ottanut enemmän kolmen pisteen voittoja. Mikäli nekin ovat tasan, sijoittuu paremmalla maalierolla varustettu joukkue korkeammalle. 

Runkosarjan tilanne ennen päätöskierrosta

 

SijoitusJoukkuePisteet3p voitotMaaliero
1.Tappara12033+57
2.Ilves11732+48
3.Pelicans10630+27
4.Jukurit10330+51
5.Kärpät10327+26
6.HIFK10326+43
7.KalPa9124+10
8.Lukko9122-2
9.TPS8417-11
10.Ässät8119-7
11.Sport8020-20
12.KooKoo*7917-3
13.JYP6716-45
14.HPK5915-71
15.SaiPa455-103

*Ei otteluita jäljellä

Panokset pöytään

Alta löydät runkosarjan viimeisen kierroksen yksittäisten otteluiden panokset perattuna. Pudotuspelien 1. kierros käynnistyy perjantaina 15. maaliskuuta. Puolivälierissä kiekko tippuu keskiviikkona 20. maaliskuuta. 

Sport–Ässät

Ottelussa on päätöskierroksen suurin yksittäinen panos. Joukkueet ovat sijoilla 10 ja 11, eroa on vain yksi sarjapiste. Taiston voittaja etenee pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, tulee voitto sitten varsinaisella peliajalla tai 60 minuutin jälkeen. Häviäjän kohtalona on kesäloma.

Tappara–HPK

Tapparalle riittää yksi ainoa piste runkosarjan voiton varmistamiseen, sitäkään tuskin "tarvitaan". Vaikka kirvesrinnat kärsisivät yllättäen suoran tappionkin, on perussarjan voitto käytännössä varma, sillä Ilves tarvitsisi tässä tapauksessa TPS-ottelusta poikkeuksellisen murskavoiton, jotta Tapparan yhdeksän maalia parempi maaliero olisi kellistettävissä. HPK:lla ei panosta, sijoittuu varmasti runkosarjassa viimeistä edelliseksi. 

TPS–Ilves

Ilves pelaa seitinohuesta mahdollisuudesta runkosarjan voittoon. Se tarvitsee TPS:stä kolme pistettä ja illan kierroksesta Tapparan tappion sekä 10 maalia paremman maalieron kuin Tappara. Ilman melkoista ihmettä Ilves on siis runkosarjan kakkonen. TPS varmistaisi pisteellä yhdeksännen sijan, mutta saavuttaa sen myös siinä tapauksessa varmasti, mikäli Ässät jää ilman kolmea pistettä Sportia vastaan. 

Juttu jatkuu videoupotuksen jälkeen.

Valtava maali! TPS matkalla pudotuspeleihin viimeisen minuutin osumalla 2:14
Valtava maali! TPS varmisti lauantaina pudotuspelipaikan aivan viime hetkien osumalla

Jukurit–Kärpät

Jukurit on neljäntenä, Kärpät viidentenä. Panoksena puolivälierien kotietu. Ottelun voittaja varmistaa kotiedun, mikäli kamppailu päättyy varsinaisella peliajalla, sillä takana kärkkyvä HIFK jää jälkeen kolmen pisteen voitoissa. Jukureilla pelissä myös pieni mahdollisuus runkosarjan kolmospaikkaan. Siihen tarvitaan Kärppien kellistämisen lisäksi Pelicansin suora tappio SaiPalle.

HIFK–KalPa

Sarjakutonen HIFK kyttää neljättä sijaa ja kotietua. KalPasta pitää ottaa kolme pistettä. Lisäksi Kärppien ja Jukurien ottelun olisi mentävä jatkoajalle. KalPa aloittaa pudotuspelit joka tapauksessa 1. kierrokselta, sijoitus on seitsemäs tai kahdeksas. Se on ennen päätöskierrosta tasapisteissä Lukon kanssa. Mikäli Lukko ja KalPa ovat tasapisteissä myös 60 pelin jälkeen, sijoittuu KalPa seitsemänneksi kolmen pisteen voittojen turvin. 

Pelicans–SaiPa

Pelicans pitää kolmospaikkansa varmasti, mikäli se ottaa SaiPalta pisteenkin. Kotietu puolivälieriin on jo varma. Jukureilla on sauma naarata runkosarjan pronssi, mikäli se ottaa Kärpistä kolme pistettä ja lahtelaiset jäävät nollille lappeenrantalaisia vastaan. SaiPa sijoittuu runkosarjan viimeiseksi. 

JYP–Lukko

Lukko on ennen runkosarjan huipennusta kahdeksantena. Sillä on yksinkertainen tähtäin viimeisellä kierroksella: ottaa enemmän pisteitä JYPistä kuin KalPa ottaa HIFK:sta. Tässä tilanteessa Lukko ohittaisi seitsemäntenä olevan KalPan. Kaikissa muissa skenaarioissa Lukko jää kahdeksanneksi. JYPillä ei panosta, juhlakausi päättyy sijaan 13.

Tunteikkaat jäähyväiset – Olli Salo kiitti KooKoo-faneja 2:10
Tunteikkaat jäähyväiset – Jääkiekkoliiton hommiin siirtyvä Olli Salo kiitti KooKoo-faneja lauantaina

Lue myös:

    Uusimmat