SM-liigasta tuttu NHL-tähti vaikuttui yllätystempun tehneestä suomalaisesta – "Todella älykäs pelaaja"

NHL:ssä pelaavan Montreal Canadiensin tähtihyökkääjä Juraj Slafkovsky on vaikuttunut sensaatiomaisesti NHL-paikan ottaneesta Oliver Kapasesta.

Kun Kapanen saapui syyskuussa Montrealin harjoitusleirille, ei suomalaisen suhteen ollut suuria odotuksia. Kapasen taskussa oli SHL-sopimus Timråhon ja oletusarvona oli, että Kapanen palaisi harjoitusleirin jälkeen Ruotsiin.

Toisin kuitenkin kävi. Kapanen esiintyi Montrealin paidassa niin vahvasti, että suomalaislupaus murtautui vastoin odotuksia NHL-miehistöön.

Kapasta ei nähdä kaukalossa vielä torstain vastaisena yönä, kun Montreal avaa oman kautensa, mutta NHL-debyytti on vain ajan kysymys.

Kapanen on ehtinyt tehdä syksyn aikana jo suuren vaikutuksen uusiin joukkuetovereihinsa. SM-liigastakin tuttu Juraj Slafkovsky hehkuttaa vuolaasti Kapasta.

– Hän on todella hyvä pelaaja. Hänellä on hyvä mailapeli, hän on hyvä ylivoimalla ja voittaa aloituksia. Pidän kaikesta, mitä hän tuo tälle joukkueelle. Hän on kokonaisvaltainen pelaaja, Slafkovsky kehuu NHL:n ranskankielisillä sivuilla.

– Pelataksesi NHL:ssä et voi vain luottaa lahjakkuuteesi tai taitoihisi. Sinun on osattava pelata jääkiekkoa. Kapanen tietää, kuinka pelataan lätkää. Hänellä on peliälyä. Minusta Oliver on todella älykäs pelaaja. Se on ilmiselvää.

Lue myös:

    Uusimmat