"Snookerin David Beckhamin" traaginen tarina nousi taas esiin – Ronnie O'Sullivan: "Hän oli peliä suurempi"

Snookerin supertähti Ronnie O'Sullivan puhuu erittäin lämpimään sävyyn jo edesmenneestä Paul Hunterista, jonka mukaan käynnissä olevan Masters-kutsuturnauksen mestaruuspysti on nimetty. 

Paul Hunterin vuosikymmenen kestänyt ura snookerammattilaisena oli erityinen. Huippulahjakas ja pidetty peluri voitti kolme rankingturnausta, minkä lisäksi hän juhli kutsuturnaus Mastersissa peräti kolme kertaa vuosina 2011-2004 – ja aina finaalilukemin 10–9. 

Viimeinen näistä voitoista tuli 20 vuotta sitten ikimuistoisella tavalla Ronnie O'Sullivanista. Hunter oli ottelussa 1–6-tappiolla, mutta nousi mestariksi yhdeksi snookerhistorian korkeatasoisimmista kehutussa ottelussa. 

Hunteria on muisteltu vuosipäivän kunniaksi.

– Paul oli uskomaton lahjakkuus. Hänessä oli ehdottomasti sitä tähtiainesta, ja hän oli peliä suurempi. Hän oli snookerin (David) Beckham, eikös niin, O'Sullivan kehuu Expressille viitaten jalkapallotähdestä tulleeseen Hunterin lempinimeen "snookerveran Beckham".

Seitsenkertainen maailmanmestari luonnehtii Hunteria komeaksi ja hyväkäytöksiseksi kaveriksi, joka oli arvokas pelaaja lajille. 

– Häntä ei unohdeta koskaan. Kaikki pelaajat rakastivat häntä. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

O'Sullivanin sanat on helppo allekirjoittaa kanssapelaajien kommenttien perusteella. 

– Hän oli omaa luokkaansa. Kun hän käveli huoneeseen, hän oli läsnä, ja sama päti häneen snookerammattilaisena, Shaun Murphy muistelee World Snooker Tourin somejulkaisussa.

– Hän olisi voinut nostaa lajin uudelle tasolle, kuten Ronnie on tehnyt, nelinkertainen maailmanmestari John Higgins toteaa. 

– Hän oli syntynyt pelaamaan snookeria tuollaisessa ympäristössä, Matthew Stevens summaa viitaten Hunterin Masters-voittoihin.

Englantilainen Hunter kuoli syöpään 27-vuotiaana lokakuussa 2006. Mastersin voittopokaali on kantanut Hunterin nimeä vuoden 2017 turnauksesta lähtien. 

Lue myös:

    Uusimmat