Snookerin voittokone Ronnie O'Sullivan murskasi ennätyksiä – "Hullua"

Ronnie O'Sullivan poimi kahdeksatta kertaa urallaan snookerin UK Championship -arvoturnauksen voittopokaalin käsiinsä sunnuntaina Englannin Yorkissa. Hän kaatoi finaalissa kiinalaisen Ding Junhui erin 10-7. 

O'Sullivan, joka täyttää huomenna 48 vuotta, rikkoi voitollaan useamman ennätyksen. Hän kasvatti jo nimissään olleita ennätyksiä UK-voitoista (8), arvoturnausten (UK, Masters ja MM-kisat) kokonaisvoittomäärästä (22) sekä rankingkisojen ykkössijoista (40), minkä lisäksi hänestä tuli turnauksen historian vanhin mestari.

Englantilaistähden hämmästyttävää uraa alleviivaa se, että hän on myös UK:n nuorin voittaja – O'Sullivan juhli titteliä 17-vuotiaana marraskuussa 1993. 

– Tuntuu, että olen nyt kokonaisvaltaisempi pelaaja kuin koskaan, O'Sullivan totesi BBC:n mukaan

– Minusta on tullut parempi monella tapaa. Olin aloittaessani melko raakile. Olin melko hyvä, kun aloitin ammattilaisena, mutta hukkasin fokuksen. Se on hullua, että pelaan ja voitan turnauksia edelleen 48-vuotiaana. 

Vanhimman UK-voittajan ennätystä piti aiemmin nimissään Doug Montjoy, joka kukisti Stephen Hendryn 46 vuoden iässä vuonna 1988. Hendry taipui myös O'Sullivanille tämän sensaatiomestaruudessa viisi vuotta myöhemmin. 

– En tiedä, kuinka pitkään jatkan vielä uraani. En halua asettaa mitään aikarajaa, O'Sullivan pyöritteli. 

– Minusta tuntuu, että jatkan niin pitkään, kun sponsorini tukevat minua ja en putoa kiertueelta, seitsenkertainen maailmanmestari summasi. 

Ding Junhui on voittanut UK:n urallaan kolmesti (2005, 2009 ja 2019) ja ollut häviämässä finaalia nyt kahdesti peräkkäin. 

Lue myös:

    Uusimmat