Ronnie O'Sullivanin mitta täynnä: "Siinä tapauksessa en pelaa enää koskaan"

Ronnie O'Sullivan, 47, uhkaa lopettaa snookeruransa, jos hänen riitansa lajin ammattilaiskiertueen WST:n kanssa ei pääty englantilaistähden kannalta suotuisasti. Seitsenkertaisella maailmanmestarilla on edessä kurinpitokäsittely WST:n julkisen kritisoimisen takia. 

Lopulta rangaistuksilta vältyttiin, kun Macaon näytöskisa siirrettiin joulukuulle. 

– Tiedän, että he (WST) läimäisevät minua (sääntö)kirjalla, O'Sullivan kommentoi BBC:lle

– En voi ilmaista mielipidettäni vapaasti. Olen hyväksynyt sen. Olen siis sellaisessa tilanteessa. Olen kurinpidon syynissä.

WST:tä hiersi Macao-tapauksessa se, että sen kiertueelle sitoutuneet pelaajat valitsevat näytöskisan heidän järjestämänsä rankingturnauksen sijaan. O'Sullivan ei siedä tällaista vapauden rajoittamista. 

– Minulle ei ole nyt vaihtoehtoja. Jos en voi tehdä, sitä mitä minun täytyy tehdä – eli pelata paljon Kiinassa – siinä tapauksessa en pelaa enää koskaan, tilannetta "risteyskohdaksi" kuvaileva O'Sullivan linjaa. 

– Minulle ei ole tarpeeksi tarjolla Isossa-Britanniassa, millä voisi perustella tähän (snookeriin) laittamani työmäärän. Kun menen Kiinaan, pelaan hienoilla kisapaikoilla, upeiden yleisöjen edessä ja isoista rahoista. Rakastan sitä. 

"Yhtäkkiä se tuntuu olevan ongelma"

WST on vastannut O'Sullivanin puheisiin. 

– Olemme iloisia siitä, että Ronnie kasvattaa profiiliaan Kiinassa ja pelaa yksityisissä näytöstapahtumissa, mutta prioriteettimme on suojella kaikkien pelaajien etuja.  

WST:n Kiinassa järjestämät kisat ovat palanneet nyt kalenteriin koronapandemien aiheuttaman tauon jälkeen. O'Sullivan nettosi 210 000 puntaa (noin 241 000 euroa) voitettuaan Shanghai Mastersin syyskuussa. 

Tästä huolimatta suurimmat voittosekit irtoavat edelleen Briteissä järjestettävistä arvoturnauksista eli MM-kisoista (500 000 puntaa), UK Championshipistä (250 000) ja Mastersista (250 000). 

O'Sullivanin mukaan pelaajat eivät saa tällä hetkellä ansaitsemaansa kunnioitusta lajin ykköskiertueella. 

– Olen yksilö, ja minun on mentävä sinne, mikä on parasta minulle, O'Sullivan toteaa. 

– Rakastaisin sitä, että voisin pelata snookeria seuraavat 5-8 vuotta. Mutta jos minut pakotetaan asemaan, jossa se ei ole mahdollista, niin en hyväksy sitä, että joudun pelaamaan turnauksen toisensa jälkeen, kuten muut 130 pelaajaa tekevät. 

O'Sullivan on pitänyt siitä, että hän on saanut järjestää oman kilpailukalenterinsa viime vuosina. 

– Nyt yhtäkkiä se tuntuu olevan ongelma. Olen käynyt nyt Kiinassa enemmän, ja WST haluaa palansa siitä kakusta. Mielestäni minun ei tarvitse antaa sitä palaa. 

O'Sullivan ei osallistunut WST:n Champions League -formaattiin tällä kaudella. Lisäksi hän on jättänyt väliin kaikkiaan neljä turnausta, viimeksi Champion of Champions -kisan vedoten henkisiin ongelmiin. 

Lue myös:

    Uusimmat