Maansa suurin snookerpelaaja Dene O'Kane kuollut traagisen onnettomuuden seurauksena

Uuden-Seelannin historian suurimmaksi snookerpelaajaksi tituleerattu Dene O'Kane, 61, on kuollut hänen kotonaan tapahtuneen onnettomuuden seurauksena. Suru-uutisesta kertovat The New Zealand Herald ja Stuff.

O'Kane kaatui kotonaan Uuden-Seelannin Waiheken saarella tällä viikolla. Hänet julistettiin onnettomuuden jälkeen kuolleeksi tiistaina sairaalassa Aucklandissa.

Snookerammattilaiseksi vuonna 1984 ryhtynyt O'Kane toimi urallaan uranuurtajana uusiseelantilaisessa snookerissa ja valloitti uusiseelantilaisten sydämet. Hän ylsi MM-kilpailuissa puolivälieriin vuosina 1987 ja 1992. Parhaimmillaan hän oli maailmanlistalla 18:ntena.

Uuden-Seelannin mestaruuksia maansa kaikkien aikojen pelaaja voitti 10, ensimmäisen niistä 17-vuotiaana. Australian avointen mestaruutta mies juhli kahdesti, Oseanian mestaruutta niin ikään kahdesti, ja World Masters -titteleitä hän saavutti kolme.

O'Kane aloitti vuonna 2007 kiinteistönvälittäjän työt, mutta hänen intohimonsa snookeria kohtaan säilyi. Hän pelasi vielä myöhemmällä iällä usein hyväntekeväisyysotteluissa.

"Erilainen kuin me muut"

Suuri joukko laji-ihmisiä on ottanut osaa suruun.

Entinen maailmanlistan kolmonen ja Eurosportin kommentaattori Neal Foulds luonnehti O'Kanen olleen "yksi hyvistä tyypeistä". Hänen mukaansa O'Kane oli jo 1980-luvulla Isoon-Britanniaan tullessaan "heti hyvällä tavalla erilainen kuin me muut".

– Hänessä oli aina ripaus tyyliä. Lepää rauhassa, Dene, Foulds kirjoitti X:ssä.

Kansainvälisen lajiliiton puheenjohtaja Jason Ferguson puolestaan kuvaili O'Kanea "massiiviseksi hahmoksi". 

– Hän oli mielenkiintoinen, täynnä elämää ja tarinoita, Ferguson sanoi kansainvälisen lajiliiton verkkosivuilla.

– Urheilu on menettänyt valtavan persoonan.

Lue myös:

    Uusimmat