Snookertähden ratkaisua kauhistellaan – "Suistaa hänen kautensa raiteiltaan"

Huippusnookerin British Open -turnaus käynnistyi hämmästyttävissä merkeissä maanantaina. Maailmanmestari Mark Williamsin otteet herättivät huolta. 

Ronnie O'Sullivanin viime hetken vetäytyminen ei jäänyt lopulta turnauksen avauspäivän ainoaksi puheenaiheeksi, sillä 1. kierroksen putoajien joukossa olivat huippunimistä muun muassa Mark Williams, Tom Ford, Ding Junhui, Ali Carter ja Barry Hawkins.

Williams taipui 1–4-lukemin malesialaiselle Rory Thorille, joka on maailmanlistalla reilut 70 sijaa walesilaisen takana.

Kolminkertainen maailmanmestari Williams otti käyttöönsä uuden kepin taivuttuaan Saudi-Arabia Mastersin finaalissa täpärästi Judd Trumpille 7. syyskuuta. 

Tämän jälkeen hän on hävinnyt kaksi avauskierroksen ottelua erin 1–4. Williamsin maanantaiset otteet Cheltenhamissa aiheuttivat huolta lajin asiantuntijoissa. 

– En ole nähnyt hänen pelaavan näin huonosti todella pitkään aikaan, ex-huippupeluri Alan McManus linjasi. 

Seitsenkertainen maailmanmestari Stephen Hendry luonnehti esitystä umpisurkeaksi. 

– Hän käyttää uutta keppiä. Toivottavasti hän saa siitä sievoisen summan rahaa, sillä se suistaa hänen kautensa raiteiltaan. Totuttelua tulee viemään aikaa. 

– Se (keppi) kuulosti hirveältä ja hänen pelinsä oli hirveää, Hendry summasi ITV4:lle Metron mukaan

Williams, 49, on yksi snookerhistorian taitavimmista ja menestyneimmistä pelaajista. Hän on voittanut kaikkiaan 26 rankingturnausta. 

Lue myös:

    Uusimmat