Kouluissa plärätään jo kirjojen sijaan selaimia, eikä digivallankumous pysähdy vain oppimateriaalien uudistamiseen. Mobiilisovellukset auttavat oppilaita jopa selvittämään tehtävien vastaukset.
Kerroimme aiemmin äidistä, joka kritisoi kouluja kotiläksyjen kuormittavuudesta. Koululaisten sekä näiden vanhempien iltoja helpottamaan onkin kehitetty digitaalinen apuri.
Socratic-niminen sovellus nimittäin tarjoaa Android- ja iOS-järjestelmien käyttäjille mahdollisuuden kysyä tekoälyltä kysymyksiä eri tieteenaloja koskien ja saada niihin vastauksia nopeasti.
Opiskelijan tulee ainoastaan ottaa sovelluksella valokuva kinkkisestä kysymyksestä. Tämän jälkeen Socratic pureskelee pulmaa hetkisen ja kertoo sitten oikean tien ratkaisun saamiseksi.
Socratic ei varsinaisesti ratkaise kysymystä, vaan tarjoaa ongelmaan pureutuvan selityksen, joka käyttäjän on selattava läpi päästäkseen kiinni vastaukseen.
Tekoäly päivittyy jatkuvasti läksyjen perusteella
Sovelluksen betaversion kehittelyyn osallistui yli 150 000 opettajaa ja opiskelijaa. Näin Socratic pystyi keräämään miljoonia kuvia aidoista kotiläksyistä, joiden avulla sen tekoälyn kyky niitä ratkaista paranee. Sovelluksen kehittäjät päivittävät Socraticia jatkuvasti sen keräämän datan avulla.
Pulmallisia tilanteita ratkaisevan sovelluksen uusimmassa versiossa opiskelijat voivat myös muodostaa keskusteluryhmiä ja tehdä näin kotitehtäviään yhdessä. Luokkatovereitaan voi kutsua osallistumaan sovelluksen käyttöön esimerkiksi Facebook- sekä Kik Messengerin avulla. Keskusteluominaisuuden ansiosta myös tunnilla tehtyjen muistiinpanojen jakaminen on helppoa ja vaivatonta.
Socratic on suunniteltu muistuttamaan nuorten suosimaa Snapchat-sovellusta, jotta käytön omaksuminen olisi yhtä vaivatonta kuin tehtävien ratkaisu.
Lähde: Digital Trends, Socratic
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.