Stora Enso ei aio enää viivästyttää maksujaan – taustalla ruotsalaislehden paljastus

Stora Enso vahvisti aiemmin, että maksuja päätettiin lykätä rahavirran optimoimiseksi.

Metsäyhtiö Stora Enso ei aio enää viivästyttää maksujaan tavaran- ja palveluntoimittajille. Se kertoo asiasta tiedotteessaan.

Ruotsalainen talouslehti Dagens Industri kertoi maanantaina, että Stora Enso on kaunistellut vuoden viimeisen neljänneksen rahavirtaansa siirtämällä laskuja viikolla syyskuun puolelta lokakuulle.

Yhtiö vahvisti, että maksuja päätettiin lykätä rahavirran optimoimiseksi. Samalla tavalla toimittiin myös kesäkuussa.

Stora Enso kertoo nyt, että siirrettyjen laskujen maksut on suoritettu. Stora Enson toimitusjohtaja Hans Sohlström pahoittelee mahdollisia seurauksia, joita yhtiön toiminnasta on voinut aiheutua tavaran- ja palveluntoimittajille.

–  Tavaran- ja palveluntoimittajilla on keskeinen asema toiminnassamme, ja pahoittelemme mahdollisia seurauksia, joita näillä poikkeuksellisilla toimilla on saattanut olla heidän liiketoiminnalleen. Arvojemme mukaisesti haluamme johtaa ja tehdä oikein, ja olemme sitoutuneet avoimeen ja rehelliseen kulttuuriin kaikessa toiminnassamme, sanoo Stora Enson toimitusjohtaja Hans Sohlström tiedotteessa.

Yhtiön mukaan vuosineljänneksien lopussa siirrettyjen maksujen rahavirtavaikutus on ollut keskimäärin 70 miljoonaa euroa, mikä on noin neljä prosenttia ostoveloista. Tällä ei kuitenkaan ole olennaista vaikutusta Stora Enson kokonaisrahavirtaan tai likviditeettiin.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat