Stubb nauratti yleisöä turvallisuuskokouksessa – kiirehti selittelemään juontajan puheita

Suomen tuleva presidentti Alexander Stubb sai yleisön nauramaan Münchenin turvallisuuskokouksessa pidetyssä paneelikeskustelussa.

Juontajana toiminut Benedikt Franke aloitti keskustelun onnittelemalla Alexander Stubbia siitä, että hänet on juuri valittu Suomen presidentiksi. Heti perään juontaja kiitti Stubbia siitä, että hän on ollut "yksi niistä presidenteistä, jotka osallistuvat konferenssiin kaikkina kolmena päivänä".

– Kaikille teille kotona tätä katsoville presidenteille, jotka lähditte täältä aikaisin: ottakaa mallia Alexista! juontaja vitsaili.

Stubb kiirehti selittämään juontajan puheita ja sanoi, ettei hän vielä toimi presidenttinä.

– Minulla on kaikki maailman aika käytössäni, Stubb sanoi ja sai yleisön nauramaan.

Stubb aloittaa tasavallan presidentin virassa vasta maaliskuussa.

Kolme pointtia mainittu

Paneelikeskustelun aiheena oli tulevaisuudennäkymät geopoliittisissa kysymyksissä. Stubb piti puheenvuoron, jossa häneltä kuultiin jo tavaramerkiksi muodostunut lausahdus "kolmesta pointista", jolla Stubbilla on tapana listata keskeisiä asioita. 

Stubbin mukaan ihmiskunnalla on tapana tehdä kolme ajatteluvirhettä: yksi on menneisyyden ylirationalisointi, toinen on nykyisyyden ylidramatisointi ja kolmas tulevaisuuden aliarviointi. 

Stubb toi esille, että tulevat vuodet tulevat olemaan rauhattomia, mutta suhtautui kuitenkin optimistisesti ihmiskunnan kykyyn ratkaista vaikeitakin ongelmia.

Lue myös:

    Uusimmat