40 asteen helteet, eikä pääsyä puhtaan juomaveden pariin. Monet Sudanin siviilit kärsivät tällä hetkellä paitsi kiivaista taisteluista, myös puhtaan juomaveden puutteesta.
Satojen tuhansien ihmisen arvioidaan jääneen ilman juoksevaa vettä sen jälkeen, kun Sudanin taistelut huhtikuussa alkoivat.
Monet kaupungin asukkaat yrittävät nyt saada epätoivoisesti vettä taisteluiden keskellä, usein henkensä uhalla.
– Sodan alussa saimme vettä tehtaiden kaivoista, mutta viikon sisällä puolisotilaalliset ryhmät ottivat ne haltuunsa, paikallinen asukas Adel Mohammed kertoi uutistoimisto AFP:lle.
Sudanilaisnainen Rashida al-Tijani taas kertoo asuvansa lähellä paikallista sairaalaa, jonka kaivosta hän on saanut vettä.
– Odotan ampumisen loppumista, jotta pääsen käymään sairaalassa. Niin nopeasti kuin mahdollista, hän sanoo.
Niukat vesivarat on käytettävä kuitenkin tarkasti.
– En ole kyennyt pesemään yhtään vaatetta sitten sodan alkamisen.
Konfliktissa vastakkain ovat Sudanissa valtaa pitävän Abdel Fattah al-Burhanin johtamat maan asevoimat sekä Mohamed Hamdan "Hemeti" Daglon komentamat puolisotilaalliset RSF-joukot.
RSF nousi janjaweed-taistelijoiden keskuudesta, jotka aikanaan surmasivat Darfurin alueella kymmeniätuhansia ihmisiä. Taisteluita käydään keskellä pääkaupunki Khartumin asuinalueita, joissa siviilikansalaiset ovat joutuneet sijaiskärsijöiksi. Taisteluiden vuoksi on kuollut arvioiden mukaan vähintään 2 800 ihmistä.
"En kestänyt nähdä lapsiani kärsimässä"
Osa ihmisistä on paennut pääkaupungista muualle maahan taatakseen juomaveden saamisen.
– Vedenpuute ja pommitukset pakottivat minut pakenemaan kodistani, kertoo Rashed Hussein, joka on muuttanut Khartumista noin 200 kilometrin päähän Madanin kaupunkiin.
Husseinin mukaan hän ei kestänyt nähdä lapsiaan kärsimässä ilman juomavettä ja mahdollisuutta peseytyä suihkussa.
Puhtaasta juomavedestä pulaa jo ennen sotaa
Jo ennen taistelujen alkamista Sudanin asukkaista noin kolmannesta uhkasi nälänhätä. Lisäksi 17,3 miljoonaa ihmistä kärsi jo tuolloin puhtaan juomaveden puutteesta, kertoo Unicef.
Avun perille vieminen on ollut vaikeaa, sillä avustusjärjestöihin on kohdistunut useita iskuja. Avustustyöntekijöitä on surmattu ja toimistoja sekä varastoja ryöstelty.
Sudanissa julistetut useat tulitauot ovat kerta toisensa jälkeen kariutuneet väkivaltaisuuksiin.
Yli miljoonan ihmisen arvioidaan joutuvan lähtemään maasta
YK:n kertoi toukokuussa, että Sudanissa olevien ja sieltä paenneiden ihmisten hätäapuun tarvitaan yli kolme miljardia dollaria. Summa on noussut merkittävästi aiemmasta suunnitelmasta.
Järjestö kertoi valmistautuvansa siihen, että Sudanista lähtee tämän vuoden aikana yli miljoona ihmistä. Myös arvio lähtijöiden määrästä on kasvanut aiemmasta taistelujen edelleen jatkuttua.
Sudanista taisteluita paenneiden ihmisten määrä oli kesäkuun lopulla jo yli 600 000, YK kertoi. Maan sisäisiä pakolaisia on yli kaksi miljoonaa.
YK on vaatinut, että kansainvälinen yhteisö käyttää kaiken tarmonsa painostaakseen Sudanin konfliktin osapuolia tulitaukoon.
Konfliktin on kuitenkin pelätty pitkittyvän, sillä kumpikaan osapuoli ei ole osoittanut halua sitoutua tulitaukoon.