Vappuvohvelit (4 annosta)
- 2 dl maitoa
- 2 dl kermaviiliä
- 1 dl vichyä
- 1 tl suolaa
- 3 dl jauhoja
- 2 munaa
- ½ dl voisulaa
Sekoita kaikki raaka-aineet ja anna turvota puolisen tuntia. Paista vohveliraudalla rapeita ja kuohkeita vohveleita.
Katkaraputäyte (4 annosta)
- 200 g katkarapuja
- 1 punasipuli
- 1-2 dl tavallista majoneesia
- 1 pnt tilliä
- 1 sitruuna
- suolaa
- mustapippuria
Hienonna sipuli sekä tilli ja sekoita ne majoneesiin. Purista sitruunamehua joukkoon maun mukaan. Lisää kevyesti hienonnetut katkaravut joukkoon ja mausta. Anna maustua jääkaapissa hetki, jolloin maku tiivistyy.
Parsakaali-perunasalaatti (4 annosta)
- 1 parsakaali
- 4 perunaa
- 3 tomaattia
- 3 kevätsipulia
- suolaa ja pippuria
- sitrusöljyä
Kuori ja keitä parsakaalin nuput sekä perunat suolalla maustetussa vedessä. Lohko perunat 6-8 osaan. Paloittele tomaatit ja suikaloi pesty kevätsipuli. Yhdistä kaikki raaka-aineet keskenään ja mausta suolalla, pippurilla ja sitrusöljyllä.
Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala