Suomalainen artisti Janely on laittanut amerikkalaisen unelman rakentamiseen kymmeniä tuhansia: "Sinne ei voi mennä pyytelemään anteeksi"

Artisti Janelyn ex-kumppani eli kolmoiselämää Yhdysvalloissa 1:59
Janely avautuu videolla Yhdysvaltojen erilaisesta deittikulttuurista ja kolmoiselämää eläneestä entisestä kumppanistaan.

Pohjois-Amerikassa uraa luova Janely, eli Jaanika Leino, on rahoittanut unelmaansa itse ja saanut avustusta perheeltään sekä muutamilta sponsoreilta. Vaikka rahaa on kulunut paljon, hän on mennyt minimibudjetilla, mitä ei suosittele kenellekään. 

Jaanika Leino tekee musiikkia artistinimellä Janely ja hänen tavoitteenaan on lyödä läpi Pohjois-Amerikassa. Hänellä on siellä oma managerointi- ja tuotantotiimi. 

Periksiantamattomuus ja itsevarmuus on lähtöisin vahvoilta yrittäjävanhemmilta. 

– Sinne (Yhdysvaltoihin) ei voi mennä pyytelemään anteeksi. Kun tietää olevansa jossakin hyvä ja seisoo sen takana, niin taivas on rajana, Janely kertoi Huomenta Suomessa 26. lokakuuta. 

Suomessa Janelystä ei ole juuri kuultu, koska hän on täällä omien sanojensa mukaan ”haaksirikkotilanteessa”. Levy-yhtiöt pitävät hänestä, mutta haluaisivat hänen laulavan suomeksi. 

– Ehkä suomalaisilla levy-yhtiöillä ei ole sellaisia resursseja tai innokkuutta viedä musiikkia samalla tavalla Suomen ulkopuolelle. Mikä on ihan ymmärrettävää, koska onhan se iso markkina ja paljon kilpailua. Olen kokenut, että minun on pitänyt rakentaa kaikki tyhjästä itse, Janely kertoi. 

Hän on laittanut ulkomaisen uransa rakentamiseen suuren summan rahaa. 

– Olen mennyt minimibudjetilla, mitä en suosittele kenellekään. On ollut kivinen tie. Kymmeniä tuhansia on mennyt ihan vain elämän ylläpitämiseen, vuokriin ja ihan vain peruselämiseen. Sillä ei edes hirveästi vielä shoppailla. 

Hänellä on ollut myös säästöjä, mutta rahaa on tullut myös Suomen-keikoista, joita Janely on tehnyt aina muutaman kuukauden ajan ja palannut sitten takaisin Yhdysvaltoihin.

– Minulla on ollut myös perheen taloudellinen tuki, jota ilman en olisi selvinnyt. On ollut myös muutamia yhteistöitä ja vähän sponsoreitakin, Janely kertoi. 

Janelyltä on ilmestynyt äskettäin kappale Clown like you.

Janely avautuu yllä olevalla videolla Yhdysvaltojen erilaisesta deittikulttuurista ja kolmoiselämää eläneestä entisestä kumppanistaan. 

Alta voit katsoa haastattelun kokonaisuudessaan. 

Lue myös:

    Uusimmat