Suomalainen NHL-pelaaja sai hengenvaarallisia vammoja – vaimon puhelu pelasti sairaalan karmealta virheeltä

NHL ja pelaajayhdistys NHLPA tutkivat tapausta, jossa Arizona Coyotesin suomalaispelaaja Juuso Välimäki joutui jopa hengenvaaraan jäätyään ilman asianmukaista hoitoa dallasilaisessa sairaalassa.

Välimäki sai kiekon kasvoihinsa Dallas Starsin Jani Hakanpään laukauksesta 14. marraskuuta pelatussa vierasottelussa.

Daily Faceoff -sivusto kertoo suomalaispelaaja lähteneen hallilla annetun ensiavun jälkeen sairaalaan pelissä paikalla olleen vaimonsa Vilman ja Coyotesin työntekijän kanssa. Sieltä hänet kuitenkin käännytettiin kiireen takia pois.

Välimäkeä neuvottiin asettumaan hotelliin ja tulemaan takaisin aamulla, vaikka leuasta otetut TT-kuvat kertoivat pahoista vammoista. Sairaalassa hoidettiin samaan aikaan muun muassa ampumatapauksen uhreja, ja Välimäelle sanottiin, että leikkaus olisi mahdollinen aikaisintaan kahden päivän kuluttua.

Kiekko oli kuitenkin tehnyt niin pahaa jälkeä, että Välimäen olisi ehdottomasti pitänyt päästä nopeasti hoitoon. Hänen suussaan oli haava, joka aiheutti merkittävää verenvuotoa. Sivuston haastattelemien lähteiden mukaan pelaaja ei olisi tullut omillaan toimeen ja olisi voinut tukehtua omaan verenvuotoonsa suussa olleiden vammojen takia.

Lopulta NHLPA sai tiedon tilanteesta pelaajan vaimolta, minkä avulla hoitoon pääsy nopeutui. Välimäen suuta paikattiin alustavasti jo yöllä 55 tikillä. Varsinainen leikkaus suoritettiin vasta seuraavana iltapäivänä. Leukaluissa oli murtuma, ja kiekko oli tehnyt selvää myös kolmesta hampaasta.

NHL ja NHLPA vahvistivat Daily Faceoffille, että tapauksen kulku on otettu tarkempaan tutkintaan. Ensiapu halleilla on kotijoukkueen vastuulla, eikä sivuston tietojen mukaan Dallas Starsin lääkäreitä epäillä virheestä.

Välimäki palasi kaukaloon ja kahden viikon kuluttua koko kasvot peittävää suojusta käyttäen.

Lue myös:

    Uusimmat