Suomalaisjärkäleen laukaus teki karua jälkeä Juuso Välimäen kasvoihin – kommentoi nyt puheita puutteellisesta hoidosta

Arizona Coyotesin suomalaispuolustaja Juuso Välimäki sai marraskuussa ikäviä vammoja, kun Dallas Starsin Jani Hakanpään painava laukaus osui Välimäkeä suoraan kasvoihin.

Välimäki sai kiekosta pahat vammat kasvoihinsa.

– Muutama hammas poistettiin alhaalta ja ylhäällä on toistaiseksi vielä omat suussa, mutta ne ovat vähän niin kuin kaikki kuolleet tuolta juurista. Aika vinossa ne ovat edelleen, niitä ei enää täysin suoraan saatu. Tuossa (huulessa) on arpi edelleen. Siinä oli 55 tikkiä. Semmoista pientä kivaa laitettiin, Välimäki listaa saamiaan vammoja suomalaismedialle.

Purukaluston osalta Välimäen tilannetta seurataan vielä tulevaisuudessakin, mutta toistaiseksi ylähampaat ovat saaneet jäädä.

– Tässä nyt pidetään edelleen silmällä noita neljää hammasta tuolta ylhäältä. Voi olla, että niitä pitää jossakin kohtaa ottaa pois ja laittaa uutta tilalle. Alhaalla on nyt juurihoidot laitettu. Leuka on onneksi kunnossa.

Joulukuussa Daily Faceoff uutisoi, että NHL ja pelaajayhdistys NHLPA ottivat Välimäen tapauksen tutkintaan, sillä tietojen mukaan Välimäki jäi loukkaantumisensa jälkeen dallasilaisessa sairaalassa ilman asianmukaista hoitoa.

Daily Faceoffin mukaan Välimäki käännytettiin kiireen vuoksi sairaalasta pois ja häntä pyydettiin palaamaan seuraavana aamuna, vaikka Välimäen vammat olivat vakavia ja suomalaisen olisi pitänyt päästä kiireellisesti hoitoon merkittävän verenvuodon vuoksi.

Lopulta Välimäen puoliso soitti NHLPA:lle, mikä nopeutti hoitoprosessia merkittävästi.

Välimäki ei itse halunnut kommentoida saamaansa hoitoa, mutta vahvistaa Daily Faceoffin tiedot vakavista puutteista oikeiksi.

– Hoito oli, mitä oli. En sitä sen enempää halua kommentoida. Se, mitä on ollut netissä ja somessa muutenkin, pitää aika lailla kaikki paikkaansa, Välimäki toteaa.

Kiekoniskun aiheuttamat vammat ja haavat pistivät Välimäen hetkeksi sosekuurille, mutta puolustaja pystyi jo hyvinkin nopeasti alkamaan syömään hiljalleen normaalimmin. Kaukaloon Välimäki palasi noin kaksi viikkoa tapahtuneen jälkeen.

– Olin askissakin parin viikon jälkeen. Silloin pystyin jo vähän syömään. Aika nopeasti se lopulta muuttui. Yllättävää, miten nopeasti ja hienosti kaikki sitten lopulta parani. Jos ei tiedä, niin ei välttämättä pysty ulospäin kertomaan, Välimäki kertoo.

Epäonnisesti osallisena Välimäen ikävässä loukkaantumisessa ollut Hakanpää otti suomalaistoveriinsa nopeasti yhteyttä tapahtuneen jälkeen. Välimäki ei kuitenkaan missään nimessä syytä Hakanpäätä tapauksesta.

– Kyllä Hakkis laittoi mulle heti viestiä. Pahoitteli asiaa, mutta eihän se hänen vikansa mitenkään ollut. Se on osa peliä ja näitä sattuu. Oli kyllä tosi pahoillaan ja juteltiin siitä. Kiitokset siitä, mutta eihän se hänen vikansa ollut, Välimäki korostaa.

Lue myös:

    Uusimmat