Suomalainen pelaajalegenda tekee paluun 46-vuotiaana – jättää maajoukkuepomon tehtävät

Suomalainen lentopallolegenda Mikko Esko, 46, palaa pelikentille. Esko on solminut sopimuksen Mestarien liigassa pelaavan ulkolaisseuran kanssa, Suomen lentopalloliitto tiedottaa.

Viime keväänä uransa lopettanut Esko aloitti viime helmikuussa Suomen miesten lentopallomaajoukkueen general managerina, mutta jää nyt tästä tehtävästä syrjään.

– Kyllähän tämä tarjous ja sitä kautta paluu kentille vähän puskista kieltämättä tuli. Totta kai perheen kanssa juteltiin ensin. Seuran manageri tarjosi pestiä siltä kantilta, että toimisin heidän nuorten passareiden mentorina. Totta kai myös toki odotetaan minulta isoa panosta myös kentällä, Esko toteaa tiedotteessa.

Eskon tuleva seura tiedottaa sopimuksesta ensi viikolla tarkemmin. Sopimus on aluksi voimassa Mestarien liigan pelien loppuun, mutta siinä on myös optio koko kaudesta.

Lentopalloliiton urheilutoimenjohtaja Tapio Kangasniemi yllättyi käänteestä.

– Elämässä kannattaa seurata omaa intohimoaan, joka Mikolla nyt vielä vetää kentälle. Silloin on haasteeseen tartuttava täysillä.

Esko on pelannut urallaan 36 ottelua Mestarien liigassa, ensimmäisen jo 21 vuotta sitten. Maajoukkuepassarina huiman uran tehnyt Esko aloitti ammattilaisena jo vuonna 1995 kasvattajaseurassaan VaLePassa.  

Lue myös:

    Uusimmat