Suomalaisen maailmanympärikävelijän häkellyttävä yllätys – hotelli paljastuikin ilotaloksi

Taina Liekari kohtasi suuren surun maailmanympärikävelyllään – isä menehtyi: "Kerkesin hyvästellä 2:49
Taina Liekari kohtasi suuren surun maailmanympärikävelyllään – isä menehtyi: "Kerkesin hyvästellä

Taina Liekari lähti maailmanympärimatkalleen Espanjan Madridista elokuussa. Kilometrejä on nyt takana 1050 ja ensimmäinen valtioiden välinen raja on ylitetty. Parhaillaan hän on Ranskassa, josta matka jatkuu Italiaan.

Ihan kylmiltään Taina Liekari ei uskomattomalle kävelymatkalleen lähtenyt, sillä hän on kävellyt myös Espanjasta Suomeen. 
– Olen tehnyt vuorivaelluksia Espanjassa ja se on ollut se on ollut harjoitukseni, kertoo Liekari.

Pitkä kävelyreissu on tietysti liikunnan lisäksi vaatinut muitakin valmisteluja. Liekarin piti selvittää muun muassa vakuutukset, rokotukset, viisumijärjestelyt ja tietysti somekanavien valmistelut. Liekari sanookin, että oli helpottavaa päästä matkaan.

– Rinkka painaa sellaiset 20 kiloa, niin se tuo oman haasteensa. Kyllä mä kävelisin helposti sen päivämatkan, mutta rinkan kanssa se on vaativampaa. Yritän pitää päivämatkan kohtuullisena, jolloin kroppa kestää koko matkan, kertoo Liekari.

 

Tältä näyttää Taina Liekarin reitti kartalla.


Matka on vasta aivan alussa, mutta kaikkea on jo ennättänyt matkan aikana sattua ja tapahtua, esimerkiksi ruokailut osoittautuivat paikoin haasteellisiksi.

– Kun olen mennyt pikkukylien läpi, eikä niissä ole ollut kauppoja, ravintoloita tai huoltoasemia, ei ole ollut yhtään mitään, mistä olisi saanut ruokaa. Yksi espanjalainen perhe sitten pyysi luokseen kahville ja tarjosi leipää, kertoo Liekari. 

Yöpaikat riippukeinusta hotelleihin

Yksi olennainen asia, kävelyn ohella, on tietysti yöpaikan löytäminen. Niitä onkin ollut Liekarille tarjolla monenlaisia. 

– Olen nukkunut riippukeinussa. Kerran olen nukkunut puun alla kun en saanut viritettyä riippukeinua puuhun, kun se oli niin risuinen. Siellä tuli sitten villisika kesken yötä häiritsemään. Olen nukkunut hotelleissa ja hostelleissa ja erilaisissa yhteismajoituksissa. Ja kerran kartassa luki hotelli ja sellaiseen pyrin, mutta se olikin ilotalo, ja sinne minua ei päästetty, kertoo Liekari. 

Eikä matka ole sujunut aivan ilman takaiskujakaan. Liekarin isä kuoli noin kuukausi sitten, mutta hän ennätti kuitenkin hyvästellä isänsä. Kävely on myös kipeyttänyt jalan kantapään. Kuormaa ja siten myös kantapään rasitusta keventääkseen, hän osti käytetyt lastenrattaat, jossa kuljetti rinkkaansa.

– Niissä kävi sitten niin, että joku ne multa sitten varasti yön aikana. Kantapää on edelleen kipeä, mutta se on parempi kuin oli. Ja Suomeen kävellessäkin oli aina jalkavaivoja, mutta kyllä ne sitten kävellessä helpotti, kertoo Liekari.

Tavoitteena kiertää maailman ympäri Guinnessin sääntöjen mukaan

Taina Liekarin tavoite on kiertää maailma Guinnessin ennätyskirjan sääntöjen mukaan. Se tarkoittaa vähintään 29 000 kilometriä kävelyä vähintään neljällä mantereella. Leikari aikoo kuitenkin kävellä jopa 40 000 kilometriä. Liekari on itse arvioinut kiertävänsä maailman kävellen neljässä vuodessa, se tarkoittaa noin 30 kilometriä päivässä.

Guinnessin säännöt sallivat vain valtamerten ylittämisen lentämällä, mutta Taina aikoo myös lentää Kaspianmeren yli, koska ei halua kävellä Venäjällä tai Iranissa. Aasiaa ei tämän vuoksi lasketa mukaan, vaikka Taina siellä tuhansia kilometrejä käveleekin. Siksi hänen täytyy ottaa yksi ylimääräinen manner mukaan kävelyyn.

Lepoajat on tarkoin määritelty: pysähdyksiä saa olla korkeintaan 25 prosenttia ajasta. Liekarilla on itsellään mielessä päivä, jolloin pitää olla kotona. Hän aikoo ehtiä kotiinsa Espanjaan 60-vuotissyntymäpäiville.

Taina Liekari aikoo kävellä maailmanympäri – näin hän valmistautui urakkaan 3:39
Taina Liekari aikoo kävellä maailmanympäri – näin hän valmistautui urakkaan
 

Lue myös:

    Uusimmat