Suomalaisista 95 prosenttia syö lihaa jossakin muodossa, kertoo Lihatiedotus. Aiempaa useampi syö lihaa päivittäin. Kokonaiskulutus pysyi kuitenkin viime vuonna toissa vuoden tasolla.
Täysin lihatonta ruokavaliota suosii 5 prosenttia suomalaisista, mikä on yksi prosenttiyksikkö toissa vuotta enemmän. 10 prosenttia nuorista aikuisista ei syö lihaa lainkaan.
Luullista lihaa syötiin viime vuonna 75 kiloa henkeä kohti. Luuttomana määrä oli noin 60 kiloa. Eniten syötiin sianlihaa, jonka kulutus kuitenkin laski muiden lihojen nostaessa osuuttaan.
Lihatiedotuksen mukaan lihan kulutusta puoltavat hyvä ravintosisältö, proteiini, hyvä maku ja tottumus. Yleisimmät syyt lihan jättämiseen pois lautaselta ovat eettisiä, ekologisia ja terveydellisiä.