Suomalaissensaatio eriin kovalla itseluottamuksella: "Ei ole väliä, ketä tulee vastaan"

Nuori Hilla Niemelä räväytti vapaan sprintin karsinnassa hiihtäen upeasti kuudenneksi. Nuori suomalaisnainen lähtee erävaiheeseen kamppailemaan terve uho päällä.

– Ei ole väliä, ketä tulee vastaan. Kyllä ne jossain vaiheessa pitää voittaa, Niemelä huikkaa iloisesti hyvin sujuneen karsinnan jälkeen.

22-vuotias Niemelä oli paras suomalainen aika-ajossa ja jäi karsinnan voittaneelle Ruotsin Jonna Sundlingille 4,28 sekuntia.

– Tuntui hyvältä ja vahvalta. On hienoa olla täällä hyvässä kunnossa, Niemelä kommentoi vetoaan.

Erävaiheeseen Niemelä lähtee hyvällä itseluottamuksella.

– En lähde nöyristelemään enkä häviämään kellekään. Lähden tappelemaan, enkä anna mitään ilmaiseksi, Niemelä sanoo.

Niemelä valitsi viidennen erän klo 12.45 alkavaan erävaiheeseen. Vastaan asettuu Ruotsin Johanna Hagström, joka oli karsinnan kolmas. Hänen lisäkseen vastustajien nimet ovat hieman tuntemattomampia: Latvian Patricija Eiduka, Andorran Gina del Rio, Ranskan Lena Quintin ja Norjan Julie Myhre.

– Ihan hyvät mahdollisuudet Niemelällä on nyt jatkoon. OIi hyvä veto, MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä arvioi.

Kaksi menee erästä suoraan välieriin. Nopealla vilkaisulla voisi ajatella, että Niemelän väylä välierään on helppo, mutta Isometsä toppuuttelee hieman yltiöpositiivisia ajatuksia.

– Ei pidä esimerkiksi Andorran hiihtäjää yhtään aliarvioida. Hän on nuorten maailmanmestari ja hiihtää aivan mahtavalla tekniikalla, Isometsä sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat