Suomalaisvahti torjui NHL-joukkueensa komeasti voittoon

Joonas Korpisalo torjui komean voiton NHL:ssä 1:28
Joonas Korpisalo venyi näyttävästi kiekon tielle Red Wingsiä vastaan. Video: NHL.com

Suomalaismaalivahti Joonas Korpisalo kuului jälleen Ottawa Senatorsin parhaimmistoon, kun kanadalaisjoukkue haki torstain vastaisena yönä Suomen aikaa 3–2-vierasvoiton Detroit Red Wingsistä. Korpisalo pysäytti 23 laukausta.

Voit katsoa Korpisalon parhaat torjunnat ylälaidan videolta.

Brady Tkachuk ja Mark Kastelic tekivät Ottawan maalit varsinaisella peliajalla toisessa erässä. Shane Pinto ratkaisi pelin jatkoajalla ja takasi Ottawalle viidennen voiton kahdeksassa viime ottelussa.

– Mielestäni menemme oikeaan suuntaan. Näytämme kypsyvän ja käsittelemme ylämäet ja alamäet otteluissa aiempaa paremmin, Ottawan päävalmentaja Jacques Martin kertoi NHL:n verkkosivuilla.

Korpisalolle voitto oli toinen peräkkäin. Suomalaismaalivahti on torjunut kolme voittoa viidessä viime ottelussaan, kun Ottawa on kohentanut asemiaan itälohkon häntäpäässä.

Detroitin suomalaismaalivahti Ville Husso oli sivussa alavartalovamman takia. Detroitin suomalaispuolustaja Olli Määttä tahkosi reilut 21 peliminuuttia ja nappasi kakkossyötön Dylan Larkinin kolmannen erän 2–2-tasoitukseen, jolla Detroit venytti pelin jatkoajalle ja varmisti pisteen.

Jatkoajalla Pinto (1+1) viimeisteli ratkaisun Thomas Chabotin syötöstä reilun kahden minuutin pelin jälkeen.

Saros taipui tappioon

Nashville Predatorsin suomalaismaalivahti Juuse Saros taipui tappioon, kun Los Angeles Kings oli etevämpi maalein 4–2. Saros venyi kiekon tielle 20 kertaa.

Los Angeles johti kahden erän jälkeen 2–0, mutta Nashvillen Filip Forsberg aloitti kirin 1–2-kavennuksellaan kolmannen erän alkupuolella. Trevor Lewis tuplasi jälleen Los Angelesin johdon erän puolivälin jälkeen.

Philip Tomasino pani pelin jännäksi 2–3-kavennuksellaan reilut kolme minuuttia ennen loppua. Entistä seuraansa vastaan pelannut Kevin Fiala niittasi loppulukemat tyhjään maaliin, kun Saros oli otettu vaihtoon ja Nashville pelasi kuudella kenttäpelaajalla.

Kolmas peräkkäinen tappio kismitti Nashvillen päävalmentaja Andrew Brunettea, mutta hän löysi ottelusta hyvääkin.

– Pidin siitä, miten yritimme. Muutamaa pientä juttua lukuun ottamatta teimme asiat hyvin joukkueena. Valitettavasti emme tehneet tarpeeksi maaleja, mutta loimme kuitenkin tilanteita, pelasimme vauhdikkaasti ja hallitsimme pelivälinettä suurimman osan ajasta, Brunette kertoi NHL:n verkkosivuilla.