Suomalaisyllätys tarjolla Sveitsin liigan pestiin: "Ihanteellinen valmentaja"

Suomalaispelaajia vilisevä HC Ajoie erotti maanantaina päävalmentajansa Christian Wohlwendin. Korvaajaksi ehdolla on muun muassa kakkosvalmentaja Juha-Pekka Hytönen.

Kahtena edellisenä kautena täpärästi putoamisen välttänyt Ajoie on onnistunut ottamaan 14 ottelustaan vain neljä sarjapistettä. Eroa Sveitsin A-liigan viimeistä edelliseen on kertynyt jo 13 pisteen verran.

Ajoie vapautti päävalmentaja Christian Wohlwendin tehtävästään maanantaina. Ennen seuraavan päävalmentajan valintaa joukkuetta luotsaa urheilujohtaja Julien Vauclair.

Wohlwendin potkut eivät tarkoittaneet lähtöä Ajoien suomalaisvalmentajille Juha-Pekka Hytöselle ja Petteri Nummelinille. Le Matin -lehti suitsuttaakin Hytöstä seuraavaksi päävalmentajaksi.

– HC Ajoiella on jo ihanteellinen valmentaja, lehti otsikoi.

Hytönen valmensi viime kaudella Ajoien U20-joukkuetta ja liittyi kesken kauden liigajoukkueen valmennusryhmään. Pelaajana hän kiekkoili Sveitsissä Lausannen paidassa vuosina 2013–16.

– Kokemattomuutta päävalmentajan tehtävästä lukuun ottamatta Hytönen rastittaa kaikki ruudut ottaakseen HC Ajoiessa ohjat haltuunsa. Hänellä on se etu, että hänellä on jo sopimus seuran kanssa.

– Sisäisen ylennyksen tarjoaminen rajoittaisi kustannuksia ja välttäisi sellaisen henkilön palkkaamisen, joka tulisi täysin tuntemattomaan, kirjoittaa Le Matin -lehden toimittaja Ruben Steiger.

Lehden mukaan eduksi on laskettava myös se, että HC Ajoiessa pelaa nippu suomalaisia. Jerry Turkulainen (4+8), Julius Nättinen (2+7) ja Oula Palve (1+5) ovat surkeasti pelanneen seuran kovimpia pistenikkareita. Lisäksi joukkueen puolustuksessa häärii Anttoni Honka.

Lue myös:

    Uusimmat