Suomen kaikki NHL-tähdet vihdoin Leijonien paidassa? Sisäpiiritoimittaja jakoi paljastuksia erikoisista suunnitelmista

NHL-tähti Juuse Saros kovien huhujen kohteena – Leo Komarovilta suora arvio suomalaisveskarin jatkosta 1:12
Video: NHL-tähti Juuse Saros kovien huhujen kohteena – Leo Komarovilta suora arvio suomalaisveskarin jatkosta

Jääkiekkoliiga NHL kaavailee helmikuulle 2025 sangen erikoiselta kuulostavaa kansainvälistä turnausta.

NHL-sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman paljasti Sportsnetin podcastissaan, että NHL kaavailee nyt World Cup of Hockey -nimistä 4–6 joukkueen turnausta. Venäjä ei kuulu osallistujamaiden joukkoon.

Mikäli turnaus järjestetään neljän joukkueen voimin, Friedmanin mukaan osallistujamaat ovat Kanada, USA, Ruotsi ja Suomi.

Tässä mallissa Kanadan ja USA:n ottelu tai ottelut pelattaisiin Pohjois-Amerikassa, kun taas Suomi ja Ruotsi kohtaisivat Euroopan puolella. Ratkaisupelit käytäisiin puolestaan USA:n itärannikon puolella.

Koko tapahtuma kestäisi noin viikon ajan.

Uusi kansainvälinen turnaus olisi ensimmäinen tapahtuma sitten syksyn 2016 World Cupin, missä NHL-pelaajat olisivat täysimittaisesti mukana. NHL-pelaajia ei nähty vuoden 2018 Etelä-Korean ja vuoden 2022 Kiinan olympialaisissa. Suomi voitti jälkimmäisessä turnauksessa olympiakultaa.

Mikäli NHL vie suunnitelmansa maaliin, tarkoittaa se sitä, että Suomen uuden sukupolven NHL-tähdet nähtäisiin ensimmäistä kertaa yhtä aikaa Leijonat-paidassa. Suomen tämän hetken kirkkaimpaan kärkeen kuuluvat Mikko Rantanen (Colorado Avalanche), Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen (Carolina Hurricanes), Aleksander Barkov (Florida Panthers), Miro Heiskanen ja Roope Hintz (Dallas Stars) sekä Juuse Saros (Nashville Predators). 

Lue myös:

    Uusimmat