Suomen keihäsmiehellä kirpaisi: "Tiesin heti, mitä on käynyt"

Upean yli 85-metrisen kaaren keihään olympiakarsinnassa heittänyt Toni Keränen koki vihlaisun reidessään heti finaalin ensimmäisellä heitolla.

Keräsen tulokseksi jäi ensimmäisellä tullut 80,92 metrin heitto ja käteen kymmenes sija. Tämäkin heitto meni kesken vauhdinoton pieleen.

– Aika tuttu vaiva. Tiesin heti, mitä on käynyt. Ensimmäisen heiton ristiaskeljuoksussa nappasi lähentäjä. 

– Se heitto oli aika lailla siinä, sitten ei saanut kahdessa heitossa kääntyvää jalkaa kääntymään. Ei sieltä saanut oikein kisaa raavittua aikaiseksi, Keränen tuumi.

Kesken ei Keränen kuitenkaan halunnut kisaa jättää. Hän yritti väkisin saada keihään lentämään, mutta seuraavat yritykset putosivat 75 metriin ja vajaaseen 79 metriin.

– Jos jossain, niin tuo on se, mihin kaikki tähtäävät. Tuo on sellainen paikka, että jos kävellä pystyy, niin totta kai siellä yritetään. Kun pystyin juoksemaan, niin jos olisi sattunut osumaan, olisi sen pitänyt pitemmälle mennä kuin se ensimmäinen, Keränen arvioi.

Reiden lähentäjässä tuntui ikävältä heti verryttelyheitoista asti. Kausi on pitänyt sisällään paljon vaivoja, jotka ovat juuri ehtineet parantua ennen kuin seuraava kisa on tullut eteen. Nyt tehojen lisäys kovatasoiseen finaaliin teki pahaa jälkeä.

– Siellä meinaa omat varaosat alkaa loppua. Semmoinen syyshuolto olisi paikallaan, Keränen tokaisi.

Suomalaisista Lassi Etelätalo oli 84,58 metrin heitolla kahdeksas ja Oliver Helander 82,68 metrillä yhdeksäs.

Taso keihäsfinaalissa oli hurja. Voiton vei Pakistanin Arshad Nadeem olympiaennätyksellä 92,97. Hopeaa otti Intian Neeraj Chopra (89,45) ja pronssia Granadan Anderson Peters 88,54 metrin heitollaan.

Lue myös:

    Uusimmat