Suomen MM-mitalistin kovat koettelemukset: "Tämä seikka tietysti veti sanattomaksi" – palaa 1,5 vuoden tauolta

Telinevoimistelijahuippu Emil Soravuo palaa kilpailemaan puolentoista vuoden tauolta, Suomen Voimisteluliitto tiedottaa.

Soravuo, 27, osallistuu ensi viikolla 4.–6.10. käytävään Unkarin World Challenge Cupiin. 

Soravuolta katkesi viime vuoden helmikuussa harjoituksissa akillesjänne. Sen kuntoutus on ottanut aikaa.

– Se, että leikatusta koivesta on saanut lähes 100-prosenttisesti kuntoutuneen jalan, on vaatinut päivittäistä omistautumista kuntouttamiseen, voimaohjelmien tekemiseen ja asiantuntijoiden kanssa toimimiseen. Suurimpana kuitenkin on vaadittu omistautumista henkilökohtaiseen jaksamiseen ja luottamukseen siitä, että jalka myös kestää kaikkea kuormaa tämän kuluneen 1,5 vuoden ajalta, Soravuo sanoi.

Kirpaisevana vastoinkäymisenä jänne repeytyi kuntoutuksen aikana uudelleen.

– Tämä seikka tietysti veti sanattomaksi. Onneksi leikkauksia tai muuta isompaa ei kuitenkaan tarvinnut tämän takia, hieman takapakkia toki kuntoutuksen aikataulutukseen. Tästäkin kuitenkin selvisin ja kisaamaan asti pääsen.

Soravuo alleviivasi, että kuntoutus ei tule loppumaan pitkään aikaan, vaikka kisaaminen nyt alkaakin.  

Siistiä kisaa hakemaan

Soravuo on saavuttanut urallaan permannosta MM-pronssia vuonna 2021. Hän tulee tekemään Unkarissa permannolla aiempaa helpomman sarjan 5,4 vaikeuspisteellä, kun esimerkiksi MM-pronssisuorituksessa vaikeuspinnoja oli tasan kuusi.

– Syy tähän on se, että saisin ainakin yhden hyvän ja siistin kisan alle tälle vuodelle. Tavoitteena kisaa ajatellen on ansaita finaalipaikka permannolla. Tavoitteena on saada vaikeat kilpasarjat takaisin ensi vuoteen mennessä, kun on saanut täyden itseluottamuksen takaisin jänteeseen.

Suoravuon ohella Unkarissa ovat kilpailemassa suomalaisista Niila Sinivuori, Pavel Titov, Aleksi Vesala, Misella Antila, Minea Antila ja Anni Vuorikoski.

Lue myös:

    Uusimmat