Riita tähtiurheilijan olympiamitalista kärjistyi äärimmilleen

Yhdysvaltalaisen tähtivoimistelijan Jordan Chilesin asianajajat ovat jättäneet Sveitsin liittovaltion korkeimpaan oikeuteen valituksen, jolla pyritään kumoamaan urheilun kansainvälisen välitystuomioistuimen Casin Pariisin olympialaisten voimistelukiistassa tekemä ratkaisu. 

Riidassa on pelissä Pariisin olympialaisten permantovoimistelun pronssimitali.

Pariisissa Chilesin valmentaja esitti tarkistuspyynnön hänen pistemäärästään, joka tämän seurauksena nousi kymmenesosapisteellä ja nosti amerikkalaisen kolmanneksi. Romanian voimisteluliitto valitti ratkaisusta Casiin, joka katsoi, että Chilesin pronssille nostanut Yhdysvaltain pisteidentarkistuspyyntö oli myöhästynyt neljällä sekunnilla.

Pronssimitali meni Romanian Ana Barbosulle. Yhdysvaltain voimisteluliitto oli sitä mieltä, että tarkistuspyyntö tapahtui 47 sekunnin jälkeen eli minuutin aikarajan sisällä, mutta Cas ei ottanut asiaa enää uudelleen käsittelyyn.

Chilesin valitus sveitsiläiseen tuomioistuimeen koskee tätä Casin ratkaisua.

Chiles vetoaa valituksessaan videotallenteeseen, joka amerikkalaisten mukaan todistaa, että tarkistuspyyntö jätettiin ajoissa. Valituksen toinen ydinkohta on, että tapauksen ratkaisseen Casin kokoonpanon puheenjohtaja oli aiemmin toiminut useiden vuosien ajan romanialaisten asianajajana, mikä valituksen mukaan aiheuttaa eturistiriidan.

Chiles, 23, on saavuttanut urallaan muun muassa olympiakullan ja -hopean sekä maailmanmestaruuden. 

Lue myös:

    Uusimmat