Suomen NHL-konkari osui viimein – Teuvo Teräväinen ja Mikael Granlund tehoilivat kilpaa

Erik Haula avasi kauden maalitilinsä NHL:ssä – tarkka ohjaus 0:37
Katso: Erik Haula avasi kauden maalitilinsä NHL:ssä! (Video: NHL.com)

Jääkiekon NHL:ssä New Jersey Devilsin suomalaispelaaja Erik Haula teki ottelun avausmaalin Ottawassa, jossa newjerseyläiset voittivat isäntäjoukkue Senatorsin 3–1.

Ainoana suomalaisena pelissä jäillä ollut Haula, 33, avasi joukkueensa maalisaldon toisen erän alkupuolella. Maali oli Haulalle kauden ensimmäinen. Haula on haalinut seitsemästä ottelusta viisi pistettä.

Katso Haulan maali ylälaidan videolta.

Joukkueen muut maalintekijät olivat Nathan Bastian ja Paul Cotter. Ottawan ainoan maalin teki ottelun viime minuuteilla Brady Tkachuk.

Toisaalla floridansuomalaiset kohtasivat vierasjoukkueen pohjoisesta, kun Florida Panthers isännöi Vancouver Canuckseja. Floridan Anton Lundell pääsi maalintekoon tasoittaessaan tilanteen toisen erän viime minuuteilla, mutta kanukit veivät voiton isännistä jatkoajalla J.T. Millerin maalista.

Anton Lundell jatkoi tehoiluaan – tarkka laukaus ohitti Kevin Lankisen 0:40
Otsikko: Anton Lundell jatkoi tehoiluaan – tarkka laukaus ohitti Kevin Lankisen. (Video: NHL.com)

Floridan muut suomalaiset Eetu Luostarinen ja Niko Mikkola jäivät pisteittä. Alexander Barkov oli poissa pelistä alavartalovamman vuoksi. Vancouverin maalia vahtinut Kevin Lankinen torjui 26 kertaa.

Los Angeles Kings päihitti isäntäjoukkue Montreal Canadiensin rankoin luvuin 4–1. Montrealin suomalaiset Joel Armia ja Oliver Kapanen jäivät pisteittä. Patrik Laine oli poissa polvivamman vuoksi.

Syöttöpisteitä suomalaisille

Yhdysvaltain pääkaupungissa isännöinyt Washington Capitals voitti vierailleen Dallas Starsin 3–2. Dallasin suomalaiset Miro Heiskanen ja Esa Lindell jäivät pisteittä, mutta Roope Hintz kirjasi syöttöpisteen Jason Robertsonin maalista toisessa erässä.

Buffalo Sabresin paidassa pelaava Henri Jokiharju nappasi niin ikään tehopisteen avitettuaan Jiri Kulichia kiekon verkottamisessa toisessa erässä, kun Buffalo vieraili Columbus Blue Jacketsin kotikylän kontuvilla. Se ei kuitenkaan riittänyt voittoon, sillä Columbus lähetti vieraat pakkaamaan maalirikkaan pelin päätteeksi 6–4.

Columbusin Mika Pyyhtiä ei kerryttänyt pisteitä. Buffalon Ukko-Pekka Luukkonen lämmitti vaihtopenkkiä.

Eniten syöttöpisteitä suomalaisille kertyi Chicago Blackhawksin ja San Jose Sharksin kohtaamisesta, kun yhtäältä Chicagon Teuvo Teräväinen ja toisaalta San Josen Mikael Granlund kerryttivät kumpikin kaksi tehopistettä mieheen. Chicago voitti 4–2.

Saros torjui 32 kertaa

Syöttöpisteen tililleen nappasi myös New York Rangersin Kaapo Kakko Victor Mancinin maalista, kun New York tyrmäsi isäntäjoukkue Detroit Red Wingsin 5–2. Detroitin Olli Määttä ei saanut pisteitä.

Varhain perjantaina Suomen aikaa nähtiin myös Edmonton Oilersin vierailu, jossa he voittivat Nashville Predatorsin 4–2. Nashvillen maalia vahtinut Juuse Saros torjui 32 kertaa ja kerrytti myös yhden tehopisteen Jonathan Marchessaultin maalista toisessa erässä.

St. Louis Blues voitti vierailleen New York Islandersin jatkoajalla 1–0 ilman, että ainoana suomalaisena jäillä ollut St. Louisin Kasperi Kapanen hankki yhtään pistettä.