Suomen olympiajätti löysi vaatekassista suosikkinsa: "Ne menevät jatkoon"

Judoka Martti Puumalainen oli iloisesti yllättynyt Suomen olympiajoukkueen tarjoamasta vaatepaketista, joita urheilijat saavat käyttääkseen Pariisin olympialaisissa.

Puumalainen on superraskaassa sarjassa kaksimetristen ja jopa 160-kiloisten jättiläisten rinnalla heiveröinen, mutta muissa yhteyksissä melkoinen ilmestys. Mikkelin mies ottelee Pariisin olympialaisissa perjantaina.

185 sentin mittainen ja kisapainossa 130-kiloinen ottelija on harteikas urheilija, jolle ei mikä tahansa vaate istu päälle. Siksi Puumalainen oli mielissään, että Suomen olympiajoukkueen vaatekassissa oli paljon hänelle sopivaa päällepantavaa.

– Pakko sanoa, että olen positiivisesti yllättynyt, että kaikki olivat oikeastaan oikeankokoisia. Jos pitää lempivaate nimetä, niin siellä oli pari hihatonta paitaa. Ne menevät jatkoon, Puumalainen hymyilee.

Mitään käyttökelvotonta ei ainakaan vielä ole tullut vastaan.

– En ole ihan kaikkiin vielä tarkemmin tutustunut, mutta kyllä siellä oli minun mielestäni ihan tyylikkäitä vaatteita, ja varmasti kiva käyttää myöhemminkin.

Jättiläisten sarjassa Puumalainen on joutunut keksimään keinot suurimpien vastustajien kellistämiseen.

– Olen löytänyt omat vahvuuteni siihen sarjaan. Aina se koko ei ole pelkästään siunaus, mutta taktiikka on helpompi luoda, jos olet valtava ja ehkä on vähän kevyempi treenata. Se vaatii enemmän, jos olet tällä tavalla pienempi.

– Olen sinut oman kokoni kanssa. En haluaisi olla yhtään isompi enkä yhtään pienempikään, Puumalainen kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat