Suomen olympiatähdellä tartunta – joukkueessa kaksi koronatapausta

Uintitähti Matti Mattssonilla on todettu koronavirustartunta Pariisin olympialaisissa.

Edellisissä kesäolympialaisissa Tokiossa kolme vuotta sitten pronssia saavuttanut Mattsson jäi tänään tiistaina bravuurimatkallaan 200 metrin rintauinnissa Pariisissa alkueriin 18. sijalla. Suomalainen kertoi Pariisin ainoaksi kilpailusuorituksekseen jääneen uintinsa jälkeen, että hänellä oli ollut kolme päivää nuhaa.

– Uinti ei ollut kunnon mukainen suoritus. Huono tulos oli minulle täysin mysteeri, joten teimme joukkueen lääkäri Maarit Valtosen kanssa koronatestin, jonka tulos oli positiivinen, Mattsson kertoo Suomen Olympiakomitean tiedotteessa.

– Minulla ei ole käsitystä tartunnan lähteestä. Olen ollut erityisen varovainen koko kevään ja alkukesän ja käyttänyt täälläkin maskia sisätiloissa. Tämä on yllätys ja tietenkin valtava pettymys, että näin kävi.

Suomen joukkue ryhtyi lääkäri Maarit Valtosen mukaan välittömiin toimiin koronapositiivisen testituloksen jälkeen.

– Joukkueessa on ilmennyt myös toinen koronatapaus joukkueen taustahenkilöissä. Koronatartunnan saaneet henkilöt ja uintijoukkue on eristetty muusta Suomen joukkueesta.

– Käytämme nyt toistaiseksi maskeja sisätiloissa ja kiinnitämme hygieniaan erityistä huomiota. Meillä on suunnitelma näitä tilanteita varten ja etenemme sen mukaan, Valtonen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat