Suuri paljastus järisytti hiihtokansaa Suomessa – nyt Ruotsin maajoukkue reagoi: "Tämä on hullua"

Ruotsissa kauhistellaan suomalaisille tunnustettua suurta hiihtohuijausta. 

Yle paljasti reilu viikko sitten, että hiihtolähetysten äänimaailmaa ryyditetään syntikan avustuksella. Yleisön kohinaa, suksien suhinaa...

Näin on toimittu jo vuosikymmenten ajan. Laajaa huomiota ja isoja reaktioita Suomessa kerännyt paljastus on noteerattu myös länsinaapurissa. Expressenissä on julkaistu aiheesta juttu, jonka otsikko kuuluu: "Suomalainen huijaus paljastui".

Suomalaisten "äänihuijaus" herätti voimakkaita reaktioita myös ruotsalaisten keskuudessa. Expressen soitti testipätkän Angerille.

– Kuulostaa siltä, että metsässä on kymmeniätuhansia ihmisiä, Anger nauroi.

Myös Ebba Andersson yllättyi, kun hänelle selvisi, että Yle on tukevoittanut hiihtolähetyksien äänimaisemaa vuosikaudet erilaisten syntikkaefektien avulla. 

– EIkö se kuulosta sellaisenaan ihan hyvältä? Andersson totesi. 

Andersson ei täysin syty suomalaisesta suurvedätyksestä. 

– Katsojille halutaan tarjota autenttisuutta ja rehellisyyttä. Niitä arvoja maastohiihto edustaa.

Myös Ruotsin televisiossa hiihtokommentaattorina toimiva Per Forsberg otti kantaa uutiseen. Forsbergilla on Expressenin mukaan itsellään takana pitkä kokemus suorista urheilulähetyksistä, mutta nyt hänet päästiin yllättämään.

– Tunnen itseni todella huijatuksi. Hän on hemmetin hyvä, se on myönnettävä, Forsberg kehaisee ääniefektien takana olevaa Jyrki Ihalaista

 

Lue myös:

    Uusimmat