- 30 kpl
- 1 pkt Lehtitaikinalevyjä (500 g)
- tai Isoa Lehtitaikinaa (600 g)
Täyte:
- 1 l kelta- tai suppilovahveroita tms. sieniä
- 1 keltainen paprika hienonnettuna
- 1-2 sipulia tai
- 1 pss pakastesipulikuutioita
- 1 tl kirveliä
- 1/4 tl valkopippuria
- 1-2 tl yrttisuolaa
- 100 g sienituorejuustoa (esim. kantarelli)
Kauli sulaneet taikinalevyt noin puolet pidemmiksi tai sulanut iso lehtitaikinalevy hieman ohuemmaksi.
Kuullota pannulla sienet, lisää pienet paprika- ja sipulikuutiot, mausteet ja tuorejuusto. Tarkista mieluinen maku.
Levitä täytettä taikinalevylle (n. 2-3 rkl / taikinalevy) tai koko täyte isolle lehtitaikinalevylle.
Kääri pidemmäksi kaulittu levy rullalle pituussuunnassa (kääretortun tapaan). Laita rullatut levyt tai iso rullattu levy sauma alaspäin jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.
Leikkaa kustakin rullasta 6 viipaletta tai koko iso rulla n. 1 cm:n vipaleiksi. Laita sienihyrrärullat joko sellaisenaan uunipellille tai muffinssivuokiin.
Paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. 20 min kauniin värisiksi.
Resepti: Arja Savela