Taas snookermestari pihalle! MM-kisoissa nuorennusleikkauksen merkit ilmassa – "En voi jatkaa loputtomiin"

Snookerin MM-kisojen avauskierroksella saatiin taas tiistaina mestaritason raato, kun walesilainen Mark Williams taipui erin 9–10 kiinalaiselle Si Jiahuille.

Williams, 49, tuli MM-kisoihin Sheffieldiin täynnä itseluottamusta, sillä hän oli voittanut turnausta edeltäneen Tour Championship -kisan. 

Kolminkertainen maailmanmestari johti Si-ottelua 5–4 avausjakson jälkeen, mutta hävisi toisen pelisession neljä ensimmäistä erää. Williams tuli vielä rinnalle, mutta Sin upea 77 pisteen sarja viimeiseen erään ratkaisi ottelun.

Williamsin tappiota voi pitää yllätyksenä, mutta karsintojen kautta pääsarjaan päässyt Si, 21, osoitti jo vuoden takaisella MM-välieräpaikallaan, että hän viihtyy Crucible-teatterin painekattilassa. 

– Minä ja Jimmy (White) olemme jo sanoneet aiemmin tällä viikolla, että tälle kaverille on vain taivas rajana, Eurosportin asiantuntija Alan McManus kehui Sin voiton jälkeen. 

– Hän on potentiaalinen maailmanmestari, siitä ei ole epäilystäkään, Williams ylisti kukistajaansa, joka syntyi yli kaksi vuotta Williamsin ensimmäisen MM-kullan jälkeen.

Williamsista tuli jo turnauksen kolmas avauskierroksella pudonnut maailmanmestari. Aiemmin saman olivat kokeneet puolustava mestari Luca Brecel ja nelinkertainen ykkönen Mark Selby.

Heistä 40-vuotias Selby on vihjaillut jopa uransa päättämisellä, jos ei saa käännettyä alhoaan paremmaksi pelifiilikseksi. 

Williams täyttää ensi maaliskuussa 50 vuotta. Hän sanoi ottelun jälkeen, ettei hänellä ole vielä suunnitelmia päättää uraansa, muttei voinut luvata palaavansa enää MM-kisoihin. 

– Pidän sormia ristissä, että näette minun pelaavan vielä ensi vuonna, mutta olen 50 (ensi vuonna), ja en voi jatkaa loputtomiin, walesilaistaituri kommentoi BBC:n mukaan.  

Si kohtaa kakkoskierroksella toisen MM-karsinnat selvittäneen pelaajan, Walesin Jak Jonesin.

MM-snookerin 2024 turnauskaavio:

Yläkaavio

Luca Brecel (1) – David Gilbert 9–10
Robert Milkins (16) – Pang Junxu 10–9

Ali Carter (9) – Stephen Maguire 7–10
Shaun Murphy (8) – Lyu Haotian 10–5

Mark Selby (5) – Joe O'Connor 6–10
Kyren Wilson (12) – Dominic Dale

John Higgins (13) – Jamie Jones
Mark Allen (4) – Robbie Williams

Alakaavio

Judd Trump (3) – Hossein Vafaei 10–5
Tom Ford (14) – Ricky Walden 10–6

Zhang Anda (11) – Jak Jones 4–10
Mark Williams (6) – Si Jiahui 9–10

Ding Junhui (7) – Jack Lisowski
Gary Wilson (10) – Stuart Bingham 5–10

Barry Hawkins (15) – Ryan Day
Ronnie O’Sullivan (2) – Jackson Page

Suluissa sijoitettujen pelaajien ranking MM-turnauksessa. Allekkain olevien ottelujen voittajat kohtaavat toisella kierroksella. 

Lue myös:

    Uusimmat