Tällaiset kynnet trenditietoiset haluavat vuonna 2023 – tekniikassa piilee terveysriski

3:38imgKATSO MYÖS: Näin ammattilainen lakkaa kynnet käyttäen geelilakkaa ja oikeanlaisia metodeja.
Julkaistu 01.01.2023 17:29

Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

"Russian manicurea" eli kynsivallien poistoa manikyyrin yhteydessä on povattu vuoden 2023 kauneushitiksi, mutta aikaa vaativassa tekniikassa piilee riskinsä.

Uusi vuosi tuo mukanaan uusia tuulia kauneusrintamalla. 

Vuonna 2022 isoimmat manikyyrihitit olivat todennäköisesti malli Hailey Bieberinkin esittelemät helmiäishohtoiset "glazed donut" -kynnet ja punaisiksi lakatut kynnet, joiden teoretisoitiin TikTokissa herättävän vastakkaisen sukupuolen kiinnostuksen.

Ensi vuoden suosituimmaksi manikyyriksi on ennustettu "russian manicure" -tekniikkaa, kertoo New York Post. Ainakin sosiaalisen median perusteella kynsinauhojen poisto manikyyrin yhteydessä on seuraava iso kauneushitti.

TikTokissa videot, joissa on avainsana #russianmanicure, ovat keränneet yli 634 miljoonaa katselukertaa. Tekniikalla on tuhansia omistautuneita faneja.

Manikyyri saa nimensä puhtaasta ja tarkasta lopputuloksesta, jota erityisesti venäläiset kynsiteknikot suosivat. Perinteisissä manikyyreissä lopputuloksessa voi vielä nähdä kynsivallin valkean osan kynnen tyvessä, kun taas russian manicure poistattaa kynsinauhan kokonaisuudessaan käyttäen elektronista hieomaterää. Tällöin kynsilakka levittyy tasaisesti aina kynsivalliin asti.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä. 

Pikkutarkalla työllä väri saadaan levitettyä kynnelle ihon reunaan asti ilman, että sitä valuu kynnen yli. InStyle uskoo, että tekniikan tarjoama siisti kuin kuvanmuokkauksella luotu lopputulos on suurin syy sille, miksi se on alati kasvattanut suosiotaan.

Katso myös: Elia Leino kertoo videolla mitä eroa on geelilakkauksella, rakennekynsillä ja akryylikynsillä? Juttu jatkuu videon alla.

0:55img

Lue myös: Suosittu kynsipalvelu perustuu lakan kestävyyteen – näin geelilakkaus tehdään: "Niitä ei kuulu repiä itse irti kotona"

Julkkisten suosima pikkutarkka tekniikka

Kauneusmaailman julkkikset, kuten Kendall Jenner ja Hailey Bieber, ovat näyttäneet sosiaalisessa mediassa kynsiään, joissa on mitä ilmeisimmin käytetty juuri venäläistyylistä tarkkaa tekniikkaa. Viimeisen viiden vuoden aikana monet tavan tallaajienkin käyttämät kynsisalongit ovat ottaneet tekniikan osaksi palveluitansa.

Alla olevasta julkaisusta näet, kuinka "russian manicure" -tekniikka toimii. Juttu jatkuu videon alla.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Tämä on niin tyydyttävän näköistä. Jälki on niin siistiä ja kaunista, eräs tekniikan fani kehuu TikTokissa.

Suosittua manikyyreihin keskittynyttä Nail Mart USA -TikTok-tiliä päivittävä Elizabeth kuvailee trendiä hulluksi. Hän on huomannut pikkutarkan manikyyrityylin nousseen suosioon kuluneen vuoden aikana.

– Se on suoranainen boomi, hän kuvailee.

Elizabeth ei halunnut antaa sukunimeään julkisuuteen.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä

Koska "russian manicure" on pikkutarkkuutta vaativaa työtä, kestää se myös tavallista manikyyriä huomattavasti pidempään. Prosessiin voi kulua helposti kaksikin tuntia.

Perinteisissä manikyyreissä kynsinauhat uitetaan pehmeämmiksi ja työnnetään puutikulla sivuun tai leikataan kynsinauhaleikkurilla. "Russian manicure" tehdään kuivaan kynteen ja sen on sanottu olevan pitkäkestoinen. Hintaa palvelulle tulee myös tavallista manikyyriä enemmän, jopa tupasti verrattuna perinteiseen kynsimanikyyriin.

Kynsinauhojen poisto kyseisellä tekniikalla johtaa parhaimmillaan tuloksiin, jotka kestävät ainakin neljä viikkoa. Ammattilainen tekemänä tekniikasta voi hyötyä ihmiset, jotka purevat ja repivät herkästi omia kynsinauhojaan.

Tekniikassa piilee kuitenkin riskinsä.

Lue myös: Rakennekynnet aiheuttivat Annalle pahan allergisen reaktion – kynsiteknikko kertoo, milloin hälytyskellojen tulisi soida

Tulehdusriski

Koska tekniikka nostattaa jatkuvasti suosiotaan on tärkeää valita kynsiteknikoksi koulutettu ammattilainen. Kynsinauhojen poistossa piilee nimittäin tulehdusriski. Kynsinauhan tarkoitus on toimia suojaavana vallina ihmisen elimistöön pyrkiviä pöpöjä vastaan. Rikkoutuessaan se voi tulehtua.

– Kun iho kynnen ympärillä vaurioituu, muuttuu se herkemmin ärtyväksi, kynsiin ja ripsiin erikoistunut tutkija Doug Schoon kirjoitti Nail Care HQ -julkaisuun.

Pahimmassa tapauksessa tulehdus voi johtaa jopa allergiaan kaikkia kynttä peittäviä aineita, kuten lakkoja, kohtaan.

Juttu jatkuu kuvan alla.

etu russian manicureTällaisella terällä kynsivalleja voidaan poistaa, jotta saadaan tarkka ja siisti lopputulos.Shutterstock

Ihotautilääkäri Adeline Kikam nimeää juuri tulehdusriskin tekniikan isoimmaksi kompastuskiveksi.

– Kynsivallin ja kynsinauhan tehtävä on suojata aluetta, jossa kynsi kasvaa. Se on kuin suojaava sinetti kynnellä suojaamassa tulehduksilta, Kikam kuvailee.

Hän muistuttaa myös siitä, että taitavammankin teknikon ote voi lipsahtaa ja työkalut saattavat aiheuttaa pieniä verta valuvia haavoja, jotka voivat tulehtua. Onkin ensiarvoisen tärkeää, että teknikko käyttää aina steriloituja työkaluja ja puhdistaa välineensä säännöllisesti jokaisen käytön jälkeen.

– Kun kynsinauhaa työntää taakse, trimmaa tai leikkaa bakteerien ja muiden pöpöjen on helpompi päästä kehon sisälle ja aiheuttaa tulehduksia, Kikam muistuttaa.

Lue myös: Kynsilakan poistoon liittyvä yleinen ongelma ratkeaa erikoisella tavalla – tamponikikasta viraalihitti: "Nerokasta"

Lue myös: Haluatko päästä eroon kynsien pureskelusta? Tässä 5 vinkkiä, joilla voit onnistua!

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lähteet: New York Post, InStyle, Nail Care HQ

Tuoreimmat aiheesta

Kynsienhoito